Πολιτική|16.02.2023 07:17

Πληροφορίες για τετ-α-τετ Τσίπρα με Στουρνάρα έξι χρόνια μετά - Ο στόχος της Κουμουνδούρου

Βούλα Κεχαγιά

H τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Στουρνάρας με τον πρώτο από τη θέση του πρωθυπουργού, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016 μετά την έφοδο του εισαγγελέα στην εταιρεία της συζύγου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Έξι και πλέον χρόνια μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα συναντηθεί κατά πληροφορίες σήμερα με τον κεντρικό τραπεζίτη ενδεχομένως με αφορμή την εξέλιξη που συνδέεται με τους πλειστηριασμούς και τη δυνατότητα που δίνεται σε funds και servicers να προχωρούν σε αυτούς βάσει της σχετικής απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει να ενημερωθεί για το εποπτικό πλαίσιο της Τραπέζης της Ελλάδος σε σχέση με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Σημειωτέον πως κατά την προχθεσινή του συνέντευξη στον Alpha o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ήδη βεβαίως έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας έως τις εκλογές.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε χθες έντονα στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα “βοηθήματα” σε συνταξιούχους και ευάλωτους ενώ αργά το βράδυ κατήγγειλε τον κ. Μητσοτάκη γιατί προχώρησε σε εγκαίνια…μακέτας και μάλιστα με πανηγυρισμούς.

Δια της εκπροσώπου Τύπου, Πόπης Τσαπανίδου, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε πως τα μέτρα της κυβέρνησης υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών που ξεκάθαρα βλέπουν τον προεκλογικό τους χαρακτήρα.

«Παρακολουθήσαμε σε προχειροστημένη φιέστα εξαγγελίες στα χνάρια του Μαυρογιαλούρου, που δεν στηρίζουν ουσιαστικά και σταθερά τους δικαιούχους» σημείωσε η εκπρόσωπος με την επισήμανση πως πριν ακόμη οι κύριοι του οικονομικού επιτελείου ολοκληρώσουν τη φιέστα τους, τα βοηθήματα του κ. Μητσοτάκη τα είχε “φάει” ήδη ο πληθωρισμός που σήμερα ανακοινώθηκε ότι καλπάζει με 15,4% στα τρόφιμα.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε έντονα και στις “μακέτες” που , όπως ανέφερε, εγκαινίασε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές ο πρωθυπουργός κατεβαίνει με ταχύτητα φωτός τα σκαλιά του αυτοεξευτελισμού του. «Αντί για έργα, χωρίς ίχνος ντροπής εγκαινιάζει μακέτες και πανηγυρίζει» τονίζει με αφορμή τα εγκαίνια μακέτας της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου.

«Κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ που παρέδιδε ολοκληρωμένα έργα για “μουσαμάδες” και ο ίδιος σήμερα εγκαινιάζει μακέτες» ήταν το καυστικό σχόλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΓιάννης ΣτουρνάραςΤράπεζα της Ελλάδοςπλειστηριασμοί