Πολιτική|19.02.2023 18:49

Μητσοτάκης για το αργυρό μετάλλιο του Γκιννή: «Έγραψε Ιστορία και μας γέμισε υπηρηφάνεια»!

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(AP Photo/Marco Trovati)

Συγχαρητήρια στον κορυφαίο Έλληνα σκιέρ Αλέξανδρο Γκιννή έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter, μετά το ιστορικό αργυρό μετάλλιο του Έλληνα αθλητή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλπικού σκι.

«Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία! Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, κατέκτησε το ασημένιο στην τεχνική κατάβαση, κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε υπερηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε», έγραψε ο πρωθυπουργός και συνόδευσε την ανάρτησή του με φωτογραφία του Έλληνα πρωταθλητή.

Η σπουδαία επιτυχία του Έλληνα χιονοδρόμου - «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»

Ο κορυφαίος Έλληνας χιονοδρόμος πανηγύρισε ακόμα μια σπουδαία επιτυχία καθώς έγινε ο πρώτος σκιέρ από τη χώρα μας που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού σκι. Μόλις λίγες ημέρες μετά το πρώτο ιστορικό μετάλλιο σε αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο 28χρονος σκιέρ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Κουρσεβέλ της Γαλλίας.

Ο Γκιννής, ο οποίος γεννήθηκε στη Βουλιαγμένη το 1994 αλλά μετακόμισε με την οικογένειά του αρχικά στην Αυστρία όταν ήταν 12 ετών και αργότερα στις ΗΠΑ στα 15 του, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην τεχνική κατάβαση κι έγινε ο πρώτος Έλληνας που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και φυσικά αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής χιονοδρομίας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νορβηγός Χένρικ Κρισόφερσεν, ενώ το χάλκινο πήρε ο Ιταλός Άλεξ Βινάτσερ.

«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»

Μάλιστα ο Έλληνας πρωταθλητής, κατά τον τερματισμό του, μόλις συνειδητοποίησε το κατόρθωμά του φώναξε με πάθος: «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο», ενώ στην απονομή πανηγύρισε αγκαλιά με την ελληνική σημαία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σκιΚυριάκος Μητσοτάκηςαλπικό σκιειδήσεις τώραΑλέξανδρος Γκιννής