Πολιτική|20.02.2023 08:26

Στην Αλεξανδρούπολη η Αμερικανίδα υφυπουργός Άμυνας - Με ποιους θα συναντηθεί

Newsroom

Η αμερικανίδα υφυπουργός Άμυνας, Σελέστ Γουόλαντερ, η οποία φτάνει στην Ελλάδα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναμένεται να επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καθώς και την έδρα της 12ης Μεραρχίας σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Με τον Αμερικανό πρέσβη

Η αμερικανίδα υφυπουργός θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή της από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και από τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη καθώς και την πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι.

Η κα Γουόλαντερ, που συνοδεύει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 20 και 21 Φεβρουαρίου ( ερχόμενος από την Τουρκία), επισκέπτεται την Αλεξανδρούπολη για να δει από κοντά τα σημεία υποδοχής και επαναπροώθησης των αμερικανικών και νατοϊκών στρατευμάτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέσω του λιμανιού της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το evros-news.gr.

Η υφυπουργός των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζημιχαήλ και θα επισκεφθεί την έδρα της 12ης Μεραρχίας, όπου θα ενημερωθεί για τις συμμαχικές ασκήσεις και τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Στη συνέχεια, η κα Γουόλαντερ θα μεταβεί στη Λάρισα, η οποία αποτελεί επίσης σημαντικό κέντρο για τα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΥΠΕΞΗΠΑΑλεξανδρούποληΝίκος Χαρδαλιάς