Πολιτική|21.02.2023 11:59

Εκλογές 2023: «Ολοκληρώνεται η κοινοβουλευτική μου θητεία» - «Θα είναι παρών στην εκλογική μάχη»: Το παρασκήνιο της απόφασης Καραμανλή να μην είναι ξανά υποψήφιος

Newsroom

Η ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τις βουλευτικές εκλογές δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του πρώην Πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε σε καλό κλίμα και κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε για την πρόθεσή του. Έτσι κι αλλιώς δεν ήταν μυστικό ότι ο κ. Καραμανλής επεξεργαζόταν εδώ και καιρό την ιδέα να μην κατέλθει εκ νέου υποψήφιος.

Στις 68 λέξεις της ανακοίνωσής του ο πρώην πρωθυπουργός αποφεύγει να αναφερθεί στο όνομα του κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας, πάντως, ότι στηρίζει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί και η αναφορά του για ολοκλήρωση της «κοινοβουλευτικής του διαδρομής», φράση που ορισμένοι εκτιμούν ότι προμηνύει συνέχιση της πολιτικής του σταδιοδρομίας, ίσως από άλλο πόστο στο μέλλον.

Η ανακοίνωση Καραμανλή

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για την διαχρονική του προσφορά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης».

Η ανακοίνωση Μητσοτάκη

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική. Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατριδα και το κόμμα μας. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Το αν έχει επέλθει ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές θα φανεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και από το κατά πόσο ο κ. Καραμανλής θα είναι πράγματι  - και με ποιον τρόπο - «παρών στην μεγάλη εκλογική μάχη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Δημοκρατίαεκλογές 2023Κυριάκος ΜητσοτάκηςεκλογέςΚώστας Καραμανλήςειδήσεις τώρα