Πολιτική|23.02.2023 07:27

Εκλογές 2023: Κυβερνητική πρόταση για προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση χρέους παρουσιάζει ο Τσίπρας

Βούλα Κεχαγιά

Την κυβερνητική του πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους θα παρουσιάσει κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαπίστωσε χθες με απογοήτευση όπως φάνηκε από τις ανακοινώσεις της ότι η τροπολογία της κυβέρνησης με αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό δεν επιφέρει ουσιαστικές τροποποιήσεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και μάλιστα η Κουμουνδούρου σχολίασε καυστικά για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή πως το πιο σύντομο ανέκδοτο «είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει τους αδύναμους».

Όπως εξήγησε η Έφη Αχτσιόγλου με τις αλλαγές της κυβέρνησης στον εξωδικαστικό οι τράπεζες και τα funds
δεν δεσμεύονται σε τίποτα και μπορούν ελεύθερα να συνεχίζουν να μην ρυθμίζουν τα χρέη των πολιτών όπως πράττουν μέχρι και σήμερα.

«Το ελάχιστο που θα όφειλε η κυβέρνηση να κάνει, απέναντι στο γενικευμένο κύμα πλειστηριασμών που πυροδότησαν οι επιλογές της, θα ήταν να αναστείλει την εκτέλεσή τους με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» σχολίασε η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Η Κουμουνδούρου δε, έστρεψε τα πυρά της κατά του κ. Μητσοτάκη σχολιάζοντας πως ο πρωθυπουργός της αισχροκέρδειας και των μεγάλων συμφερόντων τόλμησε να ισχυριστεί στη Βουλή, όπου εμφανίστηκε σαν τον κλέφτη ότι προστατεύει τους αδύναμους.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο μόνος λόγος που είχε ο κ. Μητσοτάκης να πάει στη Βουλή θα ήταν για να δώσει την ημερομηνία εκλογών. Αντί να κάνει αυτό, εμφανίστηκε για να παριστάνει ότι κυβερνά κάποια άλλη χώρα, συνεχίζοντας να εμπαίζει τους πολίτες. Μάλιστα στην Κουμουνδούρου λένε πως είναι απολύτως αλαζονικό ο κ. Μητσοτάκης να αποφεύγει να προσδιορίσει την ημερομηνία των εκλογών εξηγώντας πότε θα διαλύσει τη Βουλή. Όπως αναφέρουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός θα μπορούσε κάλλιστα να πει πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές και να προχωρήσει στην προκήρυξή τους σε προκαθορισμένη ημερομηνία σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρακολουθεί με ενδιαφέρον και τις κινήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης καθώς και το γεγονός πως το Μαξίμου προτίθεται να κατεβάσει πολυνομοσχέδιο σκούπα το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις σχεδόν από όλα τα υπουργεία. Πάντως της ηγεσίας της Κουμουνδουρου δεν διέλαθε της προσοχής το γεγονός πως η καθορισμένη για τις 28 Φεβρουαρίου συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετατίθεται για τις αρχές Μαρτίου.

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραπροστασία πρώτης κατοικίαςΑλέξης Τσίπρας