Πολιτική|23.02.2023 13:53

Εκλογές 2023: Ανοιχτό «παράθυρο» για debate Μητσοτάκη - Τσίπρα άφησε ο Οικονόμου

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Παράθυρο» για τη διεξαγωγή ενός debate ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια του briefing.

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ένα από τα ζητούμενα είναι και η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων και ενδεχομένως μεταξύ των δύο κομμάτων που προηγούνται. Αυτό γινόταν και στις προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις. Θα υπάρχουν διαβουλεύσεις και συζητήσεις και όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος θα μπορούμε να τα δούμε αυτά ακόμη πιο συγκεκριμένα», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου και λίγο αργότερα προσέθεσε ότι δεν αποκλείει τίποτα.

Σχετικά με την υπόθεση της υποψηφιότητας της Σοφίας Νικολάου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «υπάρχουν οι απόψεις που έχουν διατυπωθεί, υπάρχουν οι εκδοχές της κυρίας Νικολάου. Η ανακοίνωση ψηφοδελτίων θα γίνει το επόμενο διάστημα, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο».

Ερωτηθείς για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος, σχολίασε: «Ο κ. Καραμανλής αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή, στηρίζοντας την κυβέρνηση της ΝΔ και την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Έχω τη βεβαιότητα θα είναι στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μας προσπάθειας για επανεκλογή Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ στην διακυβέρνηση του τόπου».

Απαντώντας σε ερώτηση για το σαρακοστιανό τραπέζι ο Γ. Οικονόμου σχολίασε ότι : «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις και από το ‘’καλάθι του νοικοκυριού’’ και από τη συμφωνία με Βαρβάκειο και την ιχθυαγορά ότι υπάρχουν τιμές, πολλές από τις οποίες είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι. Δική μας δουλειά να κάνουμε ότι προβλέπεται ώστε να υπάρχει επάρκεια αγαθών και τιμές που να μπορεί να ανταποκριθεί ο κόσμος. Δεν παραγνωρίζουμε ότι η προερχόμενη από το εξωτερικό κρίση δυσκολεύει πολλά ελληνικά νοικοκυριά και για την αντιμετώπιση αυτού εργαζόμαστε».

Η κυβέρνηση, συμπλήρωσε, «δεν χάνει τον στόχο της που είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων εισαγόμενων κρίσεων και η απάλυνση των επιπτώσεών τους. Απόδειξη της προσπάθειας αυτής και της κυβερνητικής μέριμνας είναι ότι χθες, με τη συμπλήρωση της δεύτερης μέρας που ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα για το market pass, είχαν εγκριθεί μέχρι το βράδυ πάνω από 1,2 εκατ. αιτήσεις για την ενίσχυση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης Τσίπραςεκλογές 2023εκλογέςdebateειδήσεις τώραΚυριάκος Μητσοτάκης