Πολιτική|23.02.2023 21:50

Συνάντηση Νίκου Δένδια με τον γγ του Οργανισμού της Κεντρικής Αμερικής «SICA»

Newsroom

Τη συμφωνία συμμετοχής της Ελλάδας, με την ιδιότητα του παρατηρητή, στο «Σύστημα Ενσωμάτωσης» της Κεντρικής Αμερικής (SICA- Central American Integration System) θα υπογράψει την Παρασκευή στην Αθήνα, μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του οργανισμού, Βέρνερ Βάργκας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αναλυτικότερα, ο Νίκος Δένδιας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του οργανισμού SICA και στις 12:00 θα ξεκινήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ μετά την ολοκλήρωσή τους, περί ώρα 12:45, θα λάβει χώρα η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας

Στη συνέχεια, περί ώρα 13:00, ο υπουργός Εξωτερικών και ο γενικός γραμματέας του SICA θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Ο περιφερειακός Οργανισμός της Κεντρικής Αμερικής SICA ιδρύθηκε το 1991 και τα κράτη-μέλη του είναι η Γουατεμάλα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Ελ Σαλβαδόρ, η Κόστα Ρίκα, το Μπελίζ, η Νικαράγουα, η Ονδούρα και ο Παναμάς.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα έγινε δεκτή ομόφωνα στο SICA, με την ιδιότητα του παρατηρητή, στις 9 Δεκεμβρίου 2022, κατά τη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών του οργανισμού, στο Σαντιάγο Ντε Λος Καμπαγιέρος της Δομινικανής Δημοκρατίας.