Πολιτική|27.02.2023 13:56

Στα άκρα οι σχέσεις Πολάκη - ΣΥΡΙΖΑ: Άδειασμα από τους τομεάρχες και ανάρτηση με αιχμές από τον βουλευτή Χανίων

Newsroom

Στα άκρα έχουν φτάσει πλέον οι σχέσεις ανάμεσα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στον Πάυλο Πολάκη και όλα δείχνουν πως η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, στην οποία δεν συμμετέχει ο βουλευτής Χανίων θα σημάνει και επίσημα το πολιτικό διαζύγιο των δύο πλευρών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος καρατόμησε τον κ. Πολάκη από την θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (την οποία αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης) φαίνεται πως έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του και όλα δείχνουν οριστική έξοδο του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Σημειώνεται πως αύριο θα συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση και το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος (η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη) για να επιβεβαιώσει την πρόταση Τσίπρα για παραπομπή Πολάκη στο Πειθαρχικό.

Την ίδια στιγμή, «σοκαριστική» χαρακτήρισε τη χθεσινή ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλου Πολάκη η Πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη, μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος. Η ίδια διαμήνυσε ότι οι δικαστικοί θα κλιμακώσουν τις ενέργειες τους, διότι η δικαστική εξουσία «βλέπει» «προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και των θεσμών».

Άδειασμα Πολάκη από τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

Τις τελευταίες ώρες μετά την επίμαχη ανάρτηση του Πάυλου Πολάκη, η οποία στοχοποεί δημοσιογράφους και δικαστικούς η οποία προκάλεσε και την παρέμβαση εισαγγελέα η κόντρα ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας καλά κρατεί.

Σε κοινή τους δήλωση οι Τομεάρχες Διαφάνειας και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης και Θεόφιλου Ξανθόπουλου, άδειασαν για ακόμα μία φορά τον κ. Πολάκη σημειώνοντας πως οι «οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών» και προσθέτοντας πως διατυπώθηκαν από τον κ. Πολάκη «ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο.

Νέα ανάρτηση Πολάκη με επίθεση σε Νικολάου και αναφορά στον Ραγκούση - Ραντεβού στις συνεδριάσεις των οργάνων

Από την άλλη πλευρά ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook επιτίθεται στην πρώην γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, χαρακτηρίζοντας το Γαλάζιο στέλεχος διεφθαρμένο και παρουσιάζοντας το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου από τη Σοφία Νικολάου στο πιο ακριβό σημείο (οδός Καμελίων) της πιο ακριβής περιοχής της Αθήνας (Π. Ψυχικό).

Ωστόσο, αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι παρουσιάζει τα έγγραφα «ως ΠΡΩΗΝ Τομεάρχης Διαφάνειας (για να μην κατηγορηθώ ΚΑΙ για αντιποίηση αρχής...)».

Κλείνει μάλιστα την ανάρτησή μου την φράση «Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα φίλε και σύντροφε Γιάννη Ραγκούση. (…Για τα άλλα στις συνεδριάσεις των οργάνων ) ».

Ολόκληρη η ανάρτηση Πολάκη

Σε συνέχεια της ανάρτησης που έκανα την Παρασκευή (φωτό 1) και επειδή ό,τι λέω, το πραγματοποιώ...

Επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και "ξεπλένεται" (φωτό 2), κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψω καθώς το σκάνδαλο της ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ Νικολάου ήταν η πρώτη μεγάλη υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρηματος που αποκάλυψε ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπό την καθοδήγησή μου (φωτό 3):

Παρουσιάζω σήμερα ως ΠΡΩΗΝ Τομεάρχης Διαφάνειας (για να μην κατηγορηθώ ΚΑΙ για αντιποίηση αρχής...) το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου από τη Σοφία Νικολάου στο πιο ακριβό σημείο (οδός Καμελίων) της πιο ακριβής περιοχής της Αθήνας (Π. Ψυχικό).

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2021, δηλαδή λίγους μήνες μετά τις απευθείας αναθέσεις που έκανε η συγκεκριμένη κυρία ως Γ.Γ.Α.Π από 30-3-2020 έως 30-3-2021, οι οποίες ΖΗΜΙΩΣΑΝ το Δημόσιο κατά 2.000.000 ευρώ, η ίδια ΑΓΟΡΑΣΕ οικόπεδο 551τ.μ με ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ (!!!) στο Παλαιό Ψυχικό, με αναγραφόμενο τίμημα συμβολαίου 850.000€ (φωτό 4, 5, 6, 7, 8, 9).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς και τις εκτιμήσεις μεσιτών, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξία του συγκεκριμένου ακινήτου φθάνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ!!

Μετά την αγορά του ακινήτου, η Νικολάου προέβη σε ριζική, ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ, ανακαίνιση, που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο ML (φωτό 10) και η οποία διήρκεσε περίπου 8 μήνες και κόστισε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 350.000 ευρώ (1.000€/τ.μ), όπως επιβεβαιώνουν και οι περίοικοι (ακόμα και το Π. Ψυχικό μας βοηθούσε για να απαλλαγούμε από τη συμμορία της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ...)!!!

Το μόνο σίγουρο είναι πως από το μισθό της γενικής γραμματεως αυτή η αγορά και ανακαίνιση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα φίλε και σύντροφε Γιάννη Ραγκούση.
(…Για τα άλλα στις συνεδριάσεις των οργάνων )

 

Δεν συμφωνούν στον ΣΥΡΙΖΑ με την αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα

Την ίδια στιγμή αρκετή συζήτηση γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα στην υπόθεση. Η κοινή δήλωση των δύο τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η εισαγγελία οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού και προσθέτει πως οι πολιτικές απόψεις δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης. Ανάλογη θέση έχει εκφράσει και το ΚΚΕ για την υπόθεση. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε παλαιότερες δηλώσεις υπουργών της ΝΔ, για τις οποίες δεν υπήρξε παρέμβαση. Συγκεκριμένα οι τομεάρχες του κόμματος αναφέρουν.

«Η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.

Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής.

Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή» ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη «θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία», δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασίας.

Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για «Δικαιοσύνη Παντού» αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα.

Τι ενόχλησε την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βούλας Κεχαγιά στο ethnos.gr, φαίνεται πως πως την Κουμουνδούρου δεν ενόχλησε μόνο η στοχοποίηση δικαστικών και δημοσιογράφων ή άλλων παραγόντων αλλά και το γεγονός πως ο Π. Πολάκης χαράσσοντας τη δική του πολιτική παρουσίασε και τις προτάσεις για την Δικαιοσύνη ως επίσημες προτάσεις του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας ενοχλήθηκε σφόδρα διότι ο βουλευτής Χανίων επανήλθε αρνητικά απασχολώντας την κοινή γνώμη μόλις μια εβδομάδα μετά την δημόσια απειλή του ότι …θα αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια εάν σε αυτά δεν εντασσόταν και ο φίλος του προτεινόμενος ως υποψήφιος επίσης στα Χανιά, Μ. Χαιρετάκης.

Τότε λένε πληροφορίες τις οποίες η Κουμουνδούρου δεν έχει επιβεβαιώσει είχε γίνει επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη όμως ο δεύτερος αθέτησε σε χρόνο ρεκόρ τις διαβεβαιώσεις που παρέσχε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πάντα λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωσε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και προοπτική» αναφέρεται στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του κόμματος.

Σημειωτέον πως η νέα…παρέμβαση Πολάκη ήρθε σε μία κρίσιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πολιτική στιγμή μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που έδωσε τροφή στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά, ώστε να επιτίθενται κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα για την στάση του απέναντι στον Νίκο Παππά.

ΣΥΡΙΖΑεκλογέςεκλογές 2023Αλέξης ΤσίπραςΠαύλος Πολάκηςειδήσεις τώρα