Πολιτική|28.02.2023 09:13

Ραγκούσης για Πολάκη: Η ανάρτησή του στράφηκε εναντίον του Αλ. Τσίπρα - Δεν θα έπρεπε να γίνει παρέμβαση εισαγγελέα

Newsroom

Στο ρήγμα ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος που θα συζητήσει και για την προτεινόμενη από τον Πρόεδρο του κόμματος παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στο Open ότι το θέμα του Παύλου Πολάκη έχει τρεις διαστάσεις, καθώς εκτός από τις δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο δεύτερος, αναφέρθηκε «στις αποκαλύψεις που έκανε για την υπόθεση Νικολάου», κάνοντας λόγο για σκάνδαλο.

Αναφορικά με τις αναρτήσεις του κ. Πολάκη και την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να συμβεί και σημείωσε: «είναι άλλο πράγμα η διατύπωση πολιτικών απόψεων και άλλο η ποινικοποίησή της. Μπορεί κανείς να διαφωνεί με αυτή, μπορεί να θεωρεί ότι κινείται στα άκρα, αλλά η κινητοποίηση της δικαιοσύνης για κάτι τέτοιο νομίζω ότι εκθέτει τον κ. Ελευθεριάνο». 

Στη συνέχεια ο ίδιος εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως αντίθετος με όσα είπε ο Παύλος Πολάκης. «Διαφωνήσαμε γιατί αυτά μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους όχι μόνο ως πρόσωπα αλλά και σαν κόμμα που πρόσφατα έχει βάλει κάτω όλες τις προγραμματικές εξαγγελίες και ομόφωνα με την ψήφο και του κ. Πολάκη έχει αποφασίσει ότι θα κινηθεί από την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που κινείται». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στράφηκε στην ουσία κατά του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μία μέρα νωρίτερα περιγράψει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα συγκεκριμένα θέματα. 

Τι θα προκύψει από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρει η Βούλα Κεχαγιά στο ρεπορτάζ της για το ethnos.gr  είναι σαφές πως στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή το ζήτημα που τίθεται για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και τους ψηφοφόρους του είναι πως εάν δεν συμφωνούν με τις θέσεις ή τις απόψεις του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα επί της ουσίας επιλέγουν τον Παύλο Πολάκη.

Προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνουν λόγο για μία “κρίση” από την οποία διέρχεται το κόμμα και η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο ώστε το κόμμα ενωμένο να οδηγηθεί στις εθνικές εκλογές χωρίς να υπάρχουν σκιές και εκκρεμότητες.

Το γεγονός πως η Κουμουνδούρου μίλησε σχολιάζοντας την ανάρτηση Πολάκη για προσωπική ατζέντα, αντίθετη γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προσωπική σταυροφορία και ανεπίτρεπτες πολιτικές θέσεις του βουλευτή δείχνει πως υπάρχει πλέον χάσμα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Π. Πολάκη το οποίο τουλάχιστον η ηγεσία του κόμματος δεν προτίθεται πλέον σε καμία περίπτωση να προσπαθήσει να γεφυρώσει.

Βεβαίως, ο Π. Πολάκης παρά την καθαίρεσή του από τον Τομέα Διαφάνειας ανέβασε χθες στο FB νέα ανάρτηση για την πρώην γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου δείχνοντας πως η καρατόμησή του δεν τον εμποδίζει να αναδεικνύει στοιχεία κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο τομεάρχης Διαφάνειας Γ. Ραγκούσης σε σχέση με τα στοιχεία για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Νικολάου σχολίασε πως θεωρείται αυτονόητη και επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.

Νωρίτερα οι κ.κ. Ραγκούσης και Ξανθόπουλος μολονότι είχαν “αδειάσει” με την κοινή τους δήλωση την ανάρτηση Πολάκη με την οποία στοχοποιούσε πρόσωπα είχαν σχολιάσει πως οι πολιτικές απόψεις Πολάκη “όσο κι αν διαφωνεί κανείς μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΓιάννης ΡαγκούσηςΠαύλος Πολάκηςειδήσεις τώρα