Πολιτική|28.02.2023 19:00

Παύλος Πολάκης: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ – Αποφασίζει για παραπομπή του βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα συζητήσει και θα αποφανθεί επί της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, μετά την ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής Χανίων το Σάββατο και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων .

Όπως έγραψε νωρίτερα το ethnos.gr,  δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι ο βουλευτής Χανίων θα παραμείνει στα ψηφοδέλτια ή θα αποφύγει τελικώς τη διαγραφή του ίσως από το κόμμα ή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.


Τσίπρας για Πολάκη: Έχω ευθύνη να προστατεύσω τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην πρώτη του επίσημη τοποθέτηση για τον Παύλο Πολάκη.

Σημείωσε πως «το καταστατικό μου δίνει τη δυνατότητα ως πρόεδρος να παραπέμψω ένα στέλεχος αν κρίνω ότι αυτό προστατεύει τη συλλογική μας προσπάθεια. Δεν είναι όργανο δεοντολογίας ο πρόεδρος για να επιβάλλει ποινές».

«Παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας γιατί ανήρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου που απέχουν από τις συλλογικά επεξεργασμένες δικές μας θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κράτους, τα προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θα έρθει στην διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει, ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να δημιουργήσει, για να χτίσει δομές εμπιστοσύνης, αξιοκρατίας, λογοδοσίας. Είναι κοινή διαπίστωση ότι αυτή η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει το κράτους δικαίου στη χώρα. Έχει χειραγωγήσει την δικαιοσύνη. Έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο στον χώρο της ενημέρωσης», σημείωσε και συνέχισε:

«Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές ούτε με λιγότερη ελευθερία λόγου και έκφρασης των δημοσιογράφων. Το αντίθετο, αντιμετωπίζει με θεσμικές παρεμβάσεις που θα δίνουν την δυνατότητα στον κάθε Σρόιτερ να ασκεί όση κριτική θέλει στον εκάστοτε πρωθυπουργό χωρίς να μην σκέφτεται τι θα πει ο κάθε ο ιδιοκτήτης του καναλιού που εργάζεται».

Όπως είπε, «όταν έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, το να γίνεται αυτή η στιγμή η συζήτηση με ευθύνη Πολάκη, για μία ανάρτηση που έκανε ο Πολάκης, αυτό δεν θα το επιτρέψω. Έχω ευθύνη να προστατεύσω και το κόμμα μου και την παράταξή μου αλλά κυρίως να προχωρήσω μπροστά για τη νίκη στις εκλογές. Αυτή είναι η δική μου ευθύνη».

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑεκλογέςειδήσεις τώραΠαύλος Πολάκης