Πολιτική|04.03.2023 19:58

Ειδικό Δικαστήριο: Χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον Παπαγγελόπουλο - Του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Newsroom

Χρηματική ποινή 10.000 ευρώ επέβαλε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο το Ειδικό Δικαστήριο, καθώς τον έκρινε ένοχο για δύο παραβάσεις καθήκοντος. Σύμφωνα με το dikastiko.gr, το δικαστήριο αναγνώρισε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κατά πλειοψηφία 8-5.

Η απόφαση του Δικαστηρίου

Υπενθυμίζεται πως από το Ειδικό Δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρίθηκαν αθώοι για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και της ηθικής αυτουργίας, αντίστοιχα.

Ωστόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο πλημμελήματα που αφορούν παραβάσεις καθήκοντος.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η Ελένη Τουλουπακη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολής κατηγορίας παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για παράβαση καθήκοντος για δυο περιπτώσεις, σε βάρος της Ελένης Ράικου με πλειοψηφία 7-6 και σε βάρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα με πλειοψηφία 8-5.

ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση Ειδικού Δικαστηρίου: Η αθώωση Τουλουπάκη τελειώνει το μύθευμα περί «σκευωρίας» Novartis

Ανακοίνωση για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία σημειώνει ότι «τελειώνει το μύθευμα περί “σκευωρίας” Novartis». Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η αθώωση της κ. Τουλουπάκη τελειώνει οριστικά το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis και οποιασδήποτε άλλης μομφής στο πρόσωπό της, σε σχέση με τον τρόπο που εκτέλεσε τα καθήκοντά της ως Εισαγγελέας Διαφθοράς.

Αυτό που μένει είναι το σκάνδαλο, και δυστυχώς χωρίς καμία απόδοση ευθυνών.

Σε ό,τι αφορά την κατά πλειοψηφία απόφαση της δικαιοσύνης για τον κ. Παπαγγελόπουλο, επί των ημερών του οποίου άνοιξε η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, την αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας.

Η δήλωση Παπαγγελόπουλου

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου σε δήλωσή του αναφέρει:

«Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis. Απέτυχαν. Η Novartis αποδείχτηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και εγώ καταδικάστηκα για δύο γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και άσχετες με το σκάνδαλο της Novartis περιπτώσεις ενός πλημμελήματος, με οριακή πλειοψηφία μόνο σε χρηματική ποινή. Νιώθω σφόδρα προσβεβλημένος που το τομάρι μου κάποιοι απαίτησαν να γδάρουν, κοστολογήθηκε τόσο φθηνά. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει και συνεχίζει να θλίβεται. Αυτά προς το παρόν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδικό ΔικαστήριοΕλένη ΤουλουπάκηΔημήτρης Παπαγγελόπουλοςειδήσεις τώραNovartis