Πολιτική|05.03.2023 22:27

Παππάς: «Να παραιτηθούν τώρα οι διευθύνοντες του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ» - «Παραμένουν μέχρι να οριστούν νέοι», λέει η ΝΔ

Newsroom

Την παραίτηση των διευθυνόντων του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ ζητά με δήλωσή του ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μετά την αποκάλυψη την οποία έκανε το ethnos.gr ότι στα γραφεία τους εξακολουθούν να βρίσκονται οι παραιτηθέντες επικεφαλής του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας και της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης υπογράφοντας σωρηδόν αποφάσεις ακόμα και για την προβολή των εταιρειών σε συνέδρια αρκετές, ημέρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησής τους από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη και μάλιστα δια τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Η δήλωση του Νίκου Παππά

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει για το θέμα που έφερε στην επιφάνεια το ethnos.gr:  «Μήπως έχουν πάρει μπρος οι καταστροφείς εγγράφων;». Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παραίτηση των διευθυνόντων του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.Σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι ακόμα στη θέση τους.

Μήπως έχουν πάρει μπρος οι καταστροφείς εγγράφων;

Να παραιτηθούν τώρα».

ΝΔ: « Έχουν παραιτηθεί»

Η απάντηση από το κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν ότι οι παραιτήσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ωστόσο από τη ΝΔ επιβεβαιώνουν πως ακόμα βρίσκονται στα πόστα τους. «παραμένουν στη θέση τους μέχρι να οριστούν νέοι», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία σε σχετική ανακοίνωσξ

Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κάνει ο αμετάκλητα καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος κ.Παππάς, τον οποίο ο κύριος Τσίπρας κρατά στα ψηφοδέλτιά του, είναι υποδείξεις. Ας φροντίζει τουλάχιστον να μην προκαλεί.

ΥΓ. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ έχουν παραιτηθεί, οι παραιτήσεις έχουν γίνει αποδεκτές και παραμένουν στη θέση τους μέχρι να οριστούν νέοι.

Η αποκάλυψη του ethnos.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Λιλιοπούλου για το ethnos.gr στα γραφεία τους εξακολουθούν να βρίσκονται οι παραιτηθέντες επικεφαλής Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ μάλιστα ήταν αυτός που αν και παραιτηθείς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έθεσε σε αργία τον επιθεωρητή του σταθμάρχη στη Λάρισα.

Οπως ενημέρωσε το υπουργείο το πρωί της Κυριακής, «βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας».

Όπως προδήλως προκύπτει από το γεγονός αυτό, η ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Πατέρα από τον Πρωθυπουργό είναι έως και σήμερα επικοινωνιακή. Από τη σοβαρότητα των αποφάσεων που υπογράφονται φαίνεται ότι δεν έχει γίνει αποδεκτή από τη νέα ηγεσία του υπουργείου. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούσε ούτε να βρίσκεται στο γραφείο του όπου ήταν έως και την περασμένη Παρασκευή, αλλά ούτε και να υπογράφει αποφάσεις αποπομπής.

Και αυτή δεν είναι η μοναδική απόφαση που έχει υπογραφεί τις τελευταίες ημέρες. Ενας έλεγχος στη Διαύγεια αποκαλύπτει ότι μόνο την Παρασκευή ο επικεφαλής του ΟΣΕ υπέγραψε 27 αποφάσεις, οι οποίες αφορούν σε μεγάλο μέρος τους συγκεντρωτικές αποφάσεις ανάκλησης λογαριασμών, ακόμα και την έρευνα αγοράς για την αναζήτηση εξωτερικού συμβούλου για την κατάρτιση πλάνου βελτίωσης του αποτυπώματος άνθρακα του ΟΣΕ.

Όπως φαίνεται τόσο ο κ. Πατέρας όσο και ο κ. Βίνης εξακολουθούν να βρίσκονται στα γραφεία τους. Την ίδια στιγμή μέχρι και την Κυριακή, δηλαδή πέντε ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα, το κατώφλι των κεντρικών γραφείων του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, δεν έχει διαβεί κάποιος εκπρόσωπος των αρχών ώστε να συλλέξει απαραίτητα στοιχεία για τη διερευνηση της υπόθεσης, έγγραφα συμβάσεων, κλπ δεδομένου ότι εκεί βρίσκεται το κέντρο λήψης αποφάσεων του Οργανισμού.

Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ της Μαρίας Λιλιοπούλου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΡΕΝΟΣΕειδήσεις τώρασύγκρουσηΟΣΕσύγκρουση τρένωνΤέμπη