Πολιτική|06.03.2023 05:45

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης και υποκατάστασης της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στα Τέμπη

Βούλα Κεχαγιά

Έξι ημέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει ευθέως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθεια συγκάλυψης αλλά και υποκατάστασης της Δικαιοσύνης για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με παράγοντες της Κουμουνδούρου οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης υποδηλώνουν ότι το Μαξίμου θέλει να ελέγξει ή ακόμη και να κατευθύνει το πόρισμα της έρευνας, ενώ διερωτώνται ποια είναι η σκοπιμότητα της τριμελούς Επιτροπής από στη χθεσινή του ανάρτηση ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα προτείνει διακομματική επιτροπή μετά τις εκλογές.

Οι ίδιοι παράγοντες σχολιάζουν πως μολονότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επί της ουσίας υπέστη ταπείνωση αναφορικά με την τριμελή επιτροπή-ο επικεφαλής της παραιτήθηκε προτού κλείσει το 24ωρο υπό την πίεση της αντιπολίτευσης- επιμένει κανονικά στον ρόλο της ώστε να μην επιτρέψει την αλήθεια να έρθει στο φως.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση επικαλούνται τα όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ότι “η κυβέρνηση θα αποδώσει άμεσα, δίκαια και ονομαστικά τις ευθύνες εκεί που πρέπει” ξεχνώντας ότι αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης, όπως επίσης και όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ότι η επιτροπή είναι το “πρώτο επίπεδο” και ότι δίπλα της υπάρχει η Δικαιοσύνη.

“Με δύο λόγια όχι μόνο διορίζουν τον ελεγκτή τους, ενώ είναι ελεγχόμενοι, αλλά μαρτυρούν ότι στόχος τους είναι να υποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη και να προκαταλάβουν το έργο της” σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με την επισήμανση πως όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης συνδυαστικά με τις αναφορές των δύο υπουργών αποτελούν ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης με στόχο τη συγκάλυψη.

Η Κουμουνδούρου καλεί τον κ. Μητσοτάκη να αποσύρει τη μονομερή απόφασή του και να επιδείξει σεβασμό στην αμεροληψία όσων θα αναζητήσουν την αλήθεια.

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζουν πως ο Κ. Μητσοτάκης ακόμη και μετά τη συγγνώμη του δεν έχει το σθένος να την αναλάβει ο ίδιος και «σπεύδει να τη μοιραστεί με όσους κυβέρνησαν πριν από αυτόν για να μην αναμετρηθεί ποτέ με τις δικές του ευθύνες και για να μην δώσει ούτε μισή απάντηση στα γιατί που μάς πληγώνουν».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακούν τις πληροφορίες που μιλούν για μετάθεση των σχεδιαζόμενων για τις 9 Απριλίου, εκλογών, στα τέλη Μαϊου και πίσω από αυτές βλέπουν την πρόθεση της κυβέρνησης να έχει εξασφαλίσει νωρίτερα ένα “αθωωτικό” για εκείνη πόρισμα που θα την οδηγήσει με μεγαλύτερη ευκολία στις κάλπες.

Όπως και να έχει δηλώνουν έτοιμοι για εκλογές άμεσα «για να απαλλαγεί η χώρα από μία επικίνδυνη και ανάλγητη κυβέρνηση».

Στο μεταξύ ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, διερωτάται για ποιο λόγο παραμένουν στις θέσεις τους οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ που θεωρητικώς παραιτήθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη.

«Σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι ακόμα στη θέση τους.

Μήπως έχουν πάρει μπρος οι καταστροφείς εγγράφων; Να παραιτηθούν τώρα» επισημαίνει.

ΣΥΡΙΖΑΤέμπηειδήσεις τώραΤΡΑΙΝΟΣΕΚυριάκος Μητσοτάκης