Πολιτική|04.03.2019 18:52

Γεροβασίλη κατά Μητσοτάκη για τα θέματα ασφάλειας

Κατερίνα Τζαβάρα

Με επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη την απάντησή της σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Γεωργίου-Δημητρίου Καρρά με θέμα: «Ανεπαρκής Αστυνόμευση – Υψηλή εγκληματικότητα στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας».

«Δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι περιοχές της Δυτικής Αττικής που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες έχουν προβλήματα, τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους που θα ήταν και πιο εύκολο», είπε αρχικά η υπουργός.

Αμέσως μετά όμως άνοιξε την πολιτική διάσταση του ζητήματος με αφορμή όπως είπε την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως λέγοντας χαρακτηριστικά: «οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη θα τον καταστρέψουν». Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι το Τμήμα «έκλεισε το 2014 μετά από επανειλημμένες εμπρηστικές επιθέσεις που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν», υπό το πρόσχημα ότι υπήρχαν καταγγελίες για ακατάλληλες αστυνομικές πρακτικές. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι επίσης ο άνθρωπος που σε μια νύχτα κατήργησε τη Δημοτική Αστυνομία», πρόσθεσε επισημαίνοντας πως δεν δικαιούται ουσιαστικά να κάνει λόγο για κενά και ανεπάρκεια της Αστυνομίας. «Με σχέδιο και επιχειρησιακή ετοιμότητα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν αν και πράγματι υπάρχει υποστελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια η κ. Γεροβασίλη σχολίασε ότι η ΝΔ «δεν κάνει διαχωρισμούς στη βία. Είτε υψηλής είτε χαμηλής έντασης είναι η βία είναι το ίδιο» προσπαθώντας να ερμηνεύσει τη στάση που τηρεί απέναντι στην καταδίκη του κ.. Γεωργιάδη για παιδεραστία. Μίλησε όμως και για «υποκίνηση σε βίαια επεισόδια όταν λέει κανείς να δούμε αν τολμήσει ο πρωθυπουργός να πάει στη Μακεδονία χωρίς κλούβες».

Η υπουργός, είπε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Περσέας και ήδη η εικόνα έχει αλλάξει σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας ενώ έδωσε στη δευτερολογία της αναλυτικά στοιχεία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΌλγα Γεροβασίλη