Πολιτική|06.03.2023 20:52

Στην Αθήνα η επιτροπή LIBE: Έντονη η δυσαρέσκεια της κυβέρνησης - Τι είχε ζητήσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Newsroom

Στην Αθήνα βρίσκονται μέλη της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «LIBE», με την κυβέρνηση να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και να βάζει «στοπ» σε οποιαδήποτε συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης με επιστολή του γνωστοποιεί πως δεν θα συναντήσουν κανένα μέλος της κυβέρνησης ή κάποιον υπουργό -όπως ήταν προγραμματισμένο στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης των μελών της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Κοινοβουλίου.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες είχε επικοινωνήσει με την Επιτροπή το Σαββατοκύριακο και είχε εκφράσει την επιθυμία της κυβέρνησης να αναβληθεί η επίσκεψή τους στην Αθήνα, λόγω του πένθους για την τραγωδία των Τεμπών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κάτιας Φωτιάδου για το OPEN.

Η Επιτροπή απάντησε πως δεν υπήρχε λόγος ακύρωσης καθώς το τριήμερο πένθος έληγε την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης έστειλε επιστολή στα μέλη της Επιτροπής, όπου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης και έκανε λόγο για «ασέβεια». Τέλος, τους γνωστοποίησε πως δεν συναντηθούν με κανένα από τα μέλη της κυβέρνησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιοειδήσεις τώραΓιώργος Γεραπετρίτης