Πολιτική|08.03.2023 06:45

Εκλογές 2023: «Παγωμάρα» στο ΠΑΣΟΚ λόγω Χαυτούρα - Με… συνταγή Καϊλή η αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια - «Ξένο σώμα ό,τι επηρεάζει την εικόνα μας»

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Παγωμάρα» επικράτησε στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, όταν άκουσαν ότι ο Νίκος Χαυτούρας, που φέρεται να έδωσε εντολή για χορήγηση αναρρωτικής στον επιθεωρητή της Λάρισας) τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όμως, αντέδρασε άμεσα, όπως και στην περίπτωση της Εύας Καϊλή. Ανακοίνωσε ότι ο κ. Χαυτούρας δεν θα κατέλθει στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας και ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος: οτιδήποτε επηρεάζει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ θα αποτελεί άμεσα ξένο σώμα προς το κίνημα.  Και πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εικόνα του κόμματος.  

«Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα», τόνισαν χαρακτηριστικά από την Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας ότι ουδείς μπορεί να προκαλεί ζημιά, ειδικά σε μια τόσο σοβαρή περίπτωση, τόσο κοντά στις εκλογές.  

Ήταν, μάλιστα, και μια ιδανική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να… διαφοροποιηθεί ηθικά από τα δύο μεγάλα κόμματα. Στις τάξεις της ΝΔ παραμένει ο πρώην Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής (και όπως όλα δείχνουν θα είναι εκ νέου υποψήφιος) και στον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς που πρόσφατα καταδικάστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο. «Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Την περιφρονητική αυτή στάση  απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά από το ΠΑΣΟΚ.  

Σκληρό ροκ  

Την ίδια ώρα, στρατηγική απόφαση αποτελεί να αναδειχθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης για το δυστύχημα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήδη χθες κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα Τέμπη, ενώ ο επικεφαλής της ΚΟ, Μιχάλης Κατρίνης ανέλαβε την κοινοβουλευτική επίθεση. «Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορείτε να προστατεύσετε τους πολίτες. Δεν ενδιαφέρεστε για αυτούς .Έχετε συναισθηματική και ψυχική απόσταση από τα μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων, δεν νοιάζεστε  για όσους δεν είναι ισχυροί, για όσους ταξιδεύουν με το τρένο, για όσους χρειάζονται το δημόσιο νοσοκομείο, για όσους στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσιο σχολείο» σημείωσε αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό. 

Εύα ΚαϊλήΤέμπηεκλογές 2023ειδήσεις τώραΠΑΣΟΚΜιχάλης Κατρίνης