Πολιτική|08.03.2023 14:56

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια της Βουλής - «Πράξη ασέβειας προς τους νεκρούς αν δεν διακόψει η Βουλή τις εργασίες», είπε ο Σκουρλέτης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης και μάλιστα ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να συμμετάσχει στην πορεία.

Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ η Βουλή θα έπρεπε να διακόψει τις εργασίες της ώστε να μπορέσουν όσοι το επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

«Θα είναι πράξη ασέβειας στους νεκρούς αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και σε εκείνο το σημείο υπογράμμισε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει.

Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου σχολίασε ότι η Βουλή συμμετείχε στο τριήμερο εθνικό πένθος διακόπτοντας κάθε εργασία. «Ο λόγος μας είναι φτωχός απέναντι σε αυτή τη τραγωδία. Οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να μετέχουν στο συλλαλητήριο. Αν θέλετε να αποχωρήσετε είναι δικό σας θέμα».

Τον λόγο πήρε και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι «πίσω από τη συγγνώμη υπάρχει η συντριβή μας και όχι η υποκρισία κ. Σκουρλέτη». Σύμφωνα με την ίδια η κυβέρνηση δεν κρύβεται, αλλά «αναγνωρίζουμε ευθύνες και προσπαθούμε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξη ώστε να μην ζήσουμε τέτοιες τραγωδίες κάτι που δεν έκανε η δική σας κυβέρνηση σε αντίστοιχες υποθέσεις. Σε όλα έχουν δοθεί απαντήσεις: για την συγγνώμη που ζητήσαμε και εσείς όχι.

Για τις ευθύνες που αναλάβαμε και εσείς όχι. Για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εσείς κάνατε. Για τις δικές μας τοποθετήσεις και για την σιωπή του κ. Σπίρτζη. Δεν θα σας ακολουθήσουμε στην ένταση».

Πάνος Σκουρλέτηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΒουλή