Πολιτική|14.03.2023 23:46

Δημοσκόπηση Prorata: Κάτω από 3 μονάδες ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ – Στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά

Newsroom

Μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλαγές καταγράφει και η δημοσκόπηση της Prorata για το Attica TV, στη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πέφτει κάτω από τις 3 μονάδες, στο 2,5%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 28,5% (από 31%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 26%. Κατά 0,5% ενισχύονται ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ (με 9,5% και 5% αντίστοιχα). Στο 16% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι ενώ Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ 25 παραμένουν στα ίδια ποσοστά, με 3,5% και 3% αντίστοιχα.

Aποδίδουν μεγαλύτερες ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Από τους ερωτηθέντες, μόνο το 16% αποδίδει σε «ανθρώπινο λάθος» το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ενώ, το 41% κατονομάζει τη σημερινή κυβέρνηση ως τον υπεύθυνο. Το 43% επιρρίπτει ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις. Το 48%, θεωρεί ότι μεγαλύτερες είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, ενώ το 43% θεωρεί ότι την ίδια ακριβώς ευθύνη φέρουν όλες οι κυβερνήσεις.

Για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, το 51% εξέφρασε την ικανοποίησή του. Ωστόσο, η κυβέρνηση βαθμολογείται αρνητικά στο κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από τον βαθμό ενημέρωσης των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας, αλλά και του κοινού (37%). Αρνητική σε ποσοστό 22%, είναι η γνώμη των ερωτηθέντων για το επίπεδο συνεννόησης της κυβέρνησης με τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά και για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης σε ποσοστό 33%.

Σύμφωνα με την κοινή γνώμη, δεν πρόκειται να συμβάλει στη διερεύνηση της υπόθεσης του δυστυχήματος των Τεμπών η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για τον σκοπό, καθώς το 64% των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική άποψη για τη συγκεκριμένη επιλογή. Όσον αφορά τα ΜΜΕ, επτά στους 10 πολίτες, χαρακτηρίζουν μεροληπτικό τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν τη σιδηροδρομική τραγωδία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚProrataειδήσεις τώραεκλογές 2023δημοσκόπησηΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΚΚΕ