Πολιτική|05.03.2019 16:41

Πρωταγωνίστρια του «Πρίγκιπα της Φωτιάς» υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ

Newsroom

Η πρωταγωνίστρια της καθημερινής τηλεοπτικής σειράς «Πρίγκιπας της Φωτιάς» Πέγκυ Σταθακοπούλου θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Το όνομα της ηθοποιού ανακοινώθηκε από την Πειραιώς το μεσημέρι της Τρίτης. 

Ποια είναι η Πέγκυ Σταθακοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Παντρεύτηκε με τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Καλδή και έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Χριστίνα.

Το θεατρικό της ντεμπούτο πραγματοποιήθηκε το 1983 στον θίασο του Κώστα Καρρά με το έργο του Κλαρκ "Σε ποιον ανήκει η ζωή μου. Λίγους μήνες μετά συμμετείχε ως Βαλερύ Ποπώφ στην "Εύθυμη Χήρα", δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε και σε άλλες παραστάσεις. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε το 1983 και συγκεκριμένα στη σειρά της ΕΡΤ «Κάθοδος». Στη συνέχεια έλαβε μέρος στο "Μινόρε της Αυγής" και "Το Πήδημα του Βάτραχου".

Στα μέσα του 1990 πρωταγωνίστησε στο Τμήμα Ηθών, στον Ταύρο με Τοξότη, έχοντας στο πλευρό της τον Γιάννη Βούρο, στην Εκτέλεση όπου ερμήνευσε το ρόλο της Πηνελόπης Δέλτα. Μάλιστα γι αυτή της, την ερμηνεία πήρε βραβείο ερμηνείας. Επίσης πρωταγωνίστησε στο «Μια Ζωή για την Έλσα», όπου είχε το ρόλο της νεαρής ταλαντούχας αρχιτέκτονα που έρχεται αντιμέτωπη με τον εφιάλτη του καρκίνου, ευαισθητοποιεί και αφυπνίζει το -γυναικείο κυρίως- κοινό γύρω από το θέμα του καρκίνου του μαστού.

Μετά από χρόνια έχοντας στο πλευρό της ξανά τον Γιάννη Βούρο πρωταγωνιστή στο «Και Sera Sera», ενώ από φέτος το Σεπτέμβριο ερμηνεύει την «Κάτια Τσακίρη» στον «Πρίγκιπα της Φωτιάς» που προβάλλεται από το Οpen TV.

Η ίδια εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τις Ευρωεκλογές. «Ο Πολιτισμός και η Τέχνη  είναι για μένα δύο από τους βασικούς άξονες μιας ανοιχτής ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κοινωνίας. Και είναι επίσης αγαθά ανυπολόγιστης αξίας. Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη  ανασφάλεια κι απαισιοδοξία όχι μόνο για τους νέους ανθρώπους αλλά και για όλους τους πολίτες των Ευρωπαϊκών χωρών. Σε μια τέτοια δύσκολη πραγματικότητα και μετά από μια βαθιά κρίση της πατρίδας μας, εξοντωτική για όλους μας, αισθάνθηκα την ανάγκη να προσπαθήσω να βοηθήσω την χώρα μου, με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ. Η απόφασή μου να είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, βασίζεται σε ώριμη σκέψη, μετά την ανοιχτή πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κάθε Έλληνα πολίτη να συνδράμει με τις δυνάμεις του στην ανόρθωση της χώρας». 

Πέγκυ ΣταθακοπούλουΝέα Δημοκρατία