Πολιτική|18.03.2023 16:16

ΣΥΡΙΖΑ: Πράσινο φως από τον Τσίπρα για την παραμονή Πολάκη - «Η αυτοκριτική είναι πράξη πολιτικής ευθύνης»

Βούλα Κεχαγιά

Το πράσινο φως για την παραμονή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φαίνεται πως δίνει ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζοντας στην επιστολή του στελέχους “γενναία αυτοκριτική”.

Μάλιστα όπως επεσήμανε στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία η αυτοκριτική «είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας και δεν τη βλέπουμε συχνά» κάτι που «αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης».

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας είπε ευθέως απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου πως η επιστολή Πολάκη «μάς αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή αυτοκριτικής».

Αυτό ωστόσο που θέτει ως προϋπόθεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και δέσμευση όλων ότι η μάχη στην πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής πρέπει να εκπέμπεται με έναν ενιαίο και εμπεριστωμένο πολιτικό λόγο. «Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές μας αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές, ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΠαύλος Πολάκης