Πολιτική|22.03.2023 07:10

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς «μεταφράζει» την ανεπίσημη ανακοίνωση Μητσοτάκη για τις εκλογές - Δριμύ κατηγορώ στη ΝΔ για το «ξεπούλημα δημόσιων αγαθών»

Βούλα Κεχαγιά

Ακόμη και μετά τη χθεσινή ανεπίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού πως οι εκλογές θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο, η Κουμουνδούρου επιμένει πως κανονικά οι κάλπες θα έπρεπε να έχουν στηθεί χθες, ώστε η χώρα να απαλλαγεί από μία επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης επί της ουσίας αναγκάστηκε να… αποκαλύψει τον μήνα διεξαγωγής των εκλογών υπό την πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της κοινωνίας που, όπως λένε, αντιλαμβάνεται πως η μετάθεση των εκλογών γίνεται από τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες. Επίσης, αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντελήφθη πως μία εκλογική αναμέτρηση με ορίζοντα το τέλος της τετραετίας, δηλαδή τον ερχόμενο Ιούλιο, θα αντιμετωπιζόταν ως απολύτως προκλητική από την κοινωνία που θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να καλύψει τις φθορές της από την τραγωδία στα Τέμπη.

Μετά το χθεσινό «πάγωμα» των κομματικών διαδικασιών και των δραστηριοτήτων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία λόγω του θανάτου της μητέρας της Μπέτυς Μπαζιάνα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα στις 10:00 στο γραφείο του στη Βουλή με τα σωματεία εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ. Το επίμαχο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού ψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο παραβιάζει και αποφάσεις του ΣτΕ και ξεπουλά το κοινωνικό αγαθό του νερού.

Στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατηγορούν την κυβέρνηση πως συνεχίζει στη γραμμή της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, δηλαδή αναχρονιστικές πολιτικές που υπηρετούν τον στόχο της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Επιπλέον, στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που διατάσσουν την επαναφορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον δημόσιο κρατικό έλεγχο, όμως η κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί με αυτές. Ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος εκτίμησε ότι «θα πούμε το νερό νεράκι» καθώς οι ιδιώτες θα καθορίζουν και την τιμολογιακή πολιτική για το νερό.

ειδήσεις τώραΤέμπηΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςεκλογέςΝέα ΔημοκρατίαΑλέξης Τσίπραςεκλογές 2023νερό