Πολιτική|23.03.2023 13:42

Επίθεση Οικονόμου σε Ανδρουλάκη: «Θεσμική ασέβεια η στάση του»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Η θέση του κ. Ανδρουλάκη για τον πρωθυπουργό της χώρας την επόμενη περίοδο, εκτός του ότι συνιστά θεσμική ασέβεια, είναι και πολιτικά εξωφρενική» υπογράμμισε. Προσέθεσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «λέει “ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος x’”. Δεν συνιστά μόνο πρόκληση στην κοινή λογική, αλλά και στην δημοκρατική τάξη. Οι πολίτες θα επιλέξουν οι ίδιοι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας».

Σχολίασε ότι αυτός χαρακτηρίζεται από τη «νοσταλγία και τη ρητορική δεκαετίας του 80'» και εκτίμησε πως ίσως «θέλει να θολώνει τα νερά και να μην θέλει να πει αυτό που έχει στο μυαλό του, τη συμπόρευση με τον κ. Τσίπρα».

Παράλληλα, απάντησε στην χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός, όπως ήταν θεσμικά σωστό, αμέσως μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, ζήτησε να συναντηθούν, όμως υπήρξε περιφρόνηση από την άλλη πλευρά».

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Μενουδάκου, σημείωσε: «Η κυβέρνηση ό,τι προτάσεις είχε να κάνει, τις έκανε μέσα στο κοινοβούλιο, το ζήτημα έχει να κάνει με την περιφρόνηση που έδειξε από την πρώτη στιγμή ο κ. Ανδρουλάκης, έστω για μια εθιμοτυπική συνάντηση με πρωθυπουργό».

Επανέλαβε, δε, ότι στόχος είναι αυτοδυναμία της ΝΔ: «Εμείς πιστεύουμε στην ανάγκη αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Η θέση μας είναι σταθερή, πιστεύουμε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι αυτές που ορίζουν την ανάγκη για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Υπάρχει αναγκαία πολιτική πρώτη ύλη για προοπτικές κυβερνήσεων συνεργασίας; Η ιστορική εμπειρία και πραγματικότητα δείχνουν ότι δεν υπάρχει. Δεν έχω ακούσει τον κ. Τσίπρα, που τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, να λέει ότι θα κυβερνήσω, π.χ., με τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Βαρουφάκη. Η πρώτη κάλπη θα είναι που θα πει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚΓιάννης Οικονόμουειδήσεις τώραεκλογέςεκλογές 2023