Πολιτική|30.03.2023 07:23

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς η ΝΔ: Ψηφοδέλτια, περιοδείες, πρόγραμμα

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Έναν νέο κύκλο περιοδειών ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τονίσει το διακύβευμα της επόμενης αναμέτρησης και να ξεδιπλώσει τις γαλάζιες θέσεις. Οι κάλπες θα στηθούν στις 21 Μαΐου και πλέον η μάχη δίνεται σε δύο μέτωπα : να αυξηθεί η γαλάζια συσπείρωση και να υπάρξει ένα άνοιγμα σε ένα κεντρώο ακροατήριο.

Αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε τη Δευτέρα περιοδεία στη Λαμία και χθες επίσκεψη στη Γλυφάδα, ενώ σήμερα θα βρεθεί στην Ανατολική Αττική (θα παραστεί στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος). Αύριο θα επισκεφθεί τον Έβρο, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης, για την υπογραφή της επέκτασης του φράχτη (υπενθυμίζεται πως ο /Εβρος είναι μία απο τις τρεις περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος ο Κ. Μητσοτάκης).

Οι περιοδείες θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα με επόμενο σταθμό τα Ιωάννινα, ενώ στοχευμένες επισκέψεις θα πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε περιοχές της Αττικής. Παράλληλα θα συνεχιστεί η αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί το κυβερνών κόμμα στο … δύσκολο κοινό των 20ρηδων.

Μάλιστα χθες υπήρξε και νέα ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία ανέφερε πως «σύνθημα μας είναι το έργο μας» και στο βίντεο παρουσιάζονται τα κυβερνητικά πεπραγμένα σε μια σειρά από τομείς. Στο δρόμο προς τις εκλογές από την Νέα Δημοκρατία μιλούν για στρατηγική που δεν εστιάζει στις «συγκρούσεις» αλλά στις «συγκρίσεις» πολιτικών.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός απο την Γλυφάδα αναφέρθηκε στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα, μιλώντας για μια σύγκρουση «με όλες τις εστίες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση». Στο γαλάζιο στρατόπεδο αναγνωρίζουν πως η τραγωδία στα Τέμπη έφερε στο φως παθογένειες του συστήματος και στο δρόμο προς τις κάλπες θα μιλάνε όλο και περισσότερο για μια μάχη με το «βαθύ κράτος».

Ο οδικός χάρτης των επόμενων εβδομάδων

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις από τη Νέα Δημοκρατία των προσώπων που θα ριχθούν στη μάχη του σταυρού. Χθες ανακοινώθηκε πως στην Ηλεία θα κατέβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και στα Χανιά η Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη (χήρα του εκλιπόντος Μανούσου Βολουδάκη).

Κάποιες μεμονωμένες εκκρεμότητες θα κλείσουν μέσα στην εβδομάδα, καθώς η παρουσίαση αναμένεται να γίνει πριν από το Πάσχα (να σημειωθεί πως θα είναι υποψήφιος στις Σέρρες ο τέως υπουργός Κ. Καραμανλής). Αυτό που θα κλείσει πάντως τελευταίο θα είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς στόχος είναι να υπάρχουν σε αυτό πρόσωπα που μπορούν να μιλήσουν και σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.

Χωριστές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και για την παρουσίαση του προγράμματος για την επόμενη τετραετία, που περιλαμβάνει 1500 δράσεις. Το πιθανότερο είναι πως θα γίνει μία κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση και θα ακολουθήσουν θεματικές (για τους μισθούς, την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, την παιδεία, την υγεία, την μείωση των ανισοτήτων κ.α.).

εκλογέςΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραεκλογές 2023Νέα Δημοκρατία