Πολιτική|30.03.2023 14:10

Εκλογές 2023 - Μπακογιάννη: Αν δεν πάρουμε αυτοδυναμία θα κάνουμε ειλικρινή προσπάθεια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Newsroom

Για τα σενάρια εκλογών συζήτησε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις εκλογές της 21ης Μαΐου αποκαλύπτοντας ότι ένα πιθανό σενάριο είναι η Νέα Δημοκρατία να κάνει προσπάθειες συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στις δεύτερες κάλπες, για τις οποίες είναι σίγουρη ότι θα γίνουν.

Ειδικότερα, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι με την απλή αναλογική δεν βλέπει να βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. «Είμαι σίγουρη ότι θα πάμε σε δεύτερες κάλπες με πλειοψηφικό διότι θεωρούμε ότι οι αριθμοί δεν θα βγάλουν σταθερή κυβέρνηση με την απλή αναλογική».

Για τη δεύτερη Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι τα σενάρια είναι δύο. Το ένα είναι να πάρει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία που είναι το πιο πιθανό όπως είπε και το δεύτερο είναι να μην την πάρει και να προσπαθήσει να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

«Αντίθετα με το πλειοψηφικό υπάρχουν δύο πιθανότητες: Να πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ ή θα κάνουμε ειλικρινή προσπάθεια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ», τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντόρα ΜπακογιάννηΝέα Δημοκρατίαεκλογέςειδήσεις τώραεκλογές 2023