Πολιτική|30.03.2023 13:11

Live η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για τα μέτρα στήριξης των θυμάτων της τραγωδίας

Newsroom

Στη Βουλή και στη συζήτηση για τα μέτρα στήριξης των θυμάτων της τραγωδίας που έλαβε χώρα πριν από ένα μήνα στα Τέμπη μιλά αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «η πληγή παραμένει ανοιχτή και δεν κλείνει για τις 57 οικογένειες, γίνεται μάλιστα επιτακτική όταν το πάνδημο πένθος μετατρέπεται σε πάνδημη οργή και απαίτηση για αλήθεια και δικαιοσύνη. Αυτό απαιτούν οι οικογένειες. Οι νέες και οι νέοι που διαδήλωναν. Αυτό απαιτεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στο φως και στην αλήθεια. Δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα και κανείς συγκεκριμένα». 

«Αυτά τα 4 χρόνια που η μια κρίση έρχεται μετά την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση που βαφτίζει τις μεγάλες πληγές ως θυσία. Θυσία για ποιον ευκαιρία για ποιον; Για ποιον θυσιάστηκαν τόσοι άνθρωποι; Ευκαιρία για να αβγατίσουν τον πλούτο τους λίγοι», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τι φοβάστε και θέλετε να μη διώκονται οι πραγματογνώμονες που ορίσατε. Φοβάστε μη διωχθούν για την αλήθεια. Σας το ζήτησαν; Όποιος θέλει να αποκαλύψει την αλήθεια δεν φοβάται. Στήσατε σόου για την ανύπαρκτη τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, αλλά ο ίδιος ο εργαζόμενος διέψευσε εξευτελίζοντας τον ίδιο τον υπουργό. Ο δρόμος της συγκάλυψης για τα Τέμπη τελείωσε, μπορούμε να πορευτούμε με την αλήθεια», είπε.

Η ψήφιση των μέτρων γίνεται ενώ ήδη ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει την 21η Μαίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Επίσης έρχεται την ώρα που κυβερνητικά στελέχη προκαλούν σκηνικό έντονης πόλωσης με εξοργιστικούς χαρακτηρισμούς αναφορικά με το πώς προσδιορίζεται ο αριστερός ή επαναφέροντας ιστορίες περί βίλας Τσίπρα στο Σούνιο γνωρίζοντας πως η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κριθεί στα δικαστήρια εις βάρος εκείνων που τις διακίνησαν και τις υιοθέτησαν. Σημειωτέον πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λόγω της ιδιαιτερότητας των συγκεκριμένων μέτρων θα ψηφίσει το πακέτο στήριξης κάνοντας ειδική εξαίρεση σε σχέση με την αποφασισμένη αποχή του από τις ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΒουλήΑλέξης Τσίπραςεκλογές 2023εκλογές