Πολιτική|30.03.2023 13:47

Εκλογές 2023 - Τσίπρας στη Βουλή: Όλοι καταλαβαίνουν ότι πίσω από τα διαρκή «δεν ήξερα» του Μητσοτάκη, κρύβεται ο φόβος για την ευθύνη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. «Η πληγή παραμένει ανοιχτή, δεν κλείνει για τις 57 οικογένειες, γίνεται επιτακτική όταν το πάνδημο πένθος μετατρέπεται σε πάνδημη οργή και απαίτηση για αλήθεια και δικαιοσύνη. Aυτό απαιτούν οι οικογένειες. Οι νέες και οι νέοι που διαδήλωναν. Αυτό απαιτεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», είπε αρχικά και ζήτησε να δώσουμε χώρο στο φως και στην αλήθεια. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αποφασίσει να πορευτεί απέναντι στην αλήθεια την ευθύνη και τη δικαιοσύνη.

«Τα μέτρα στήριξης για τις οικογένειες θα περίμενε κανείς ως ελάχιστη πράξη σεβασμού και ενσυναίσθησης να είναι αποκλειστικό θέμα της σημερινής διαδικασίας. Αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει ένα νομοσχέδιο με μόλις 21 από 132 να αφορούν αυτό το θέμα. Τα άλλα είναι εξυπηρετήσεις της τελευταίας στιγμής είναι ασέβεια στους ανθρώπους που χάσαμε και τους συγγενείς. Αλλά καθρεφτίζει 4 χρόνια διακυβέρνησης σε μια στιγμή», υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα περί θυσίας για την οποία κάνουν λόγο τα κυβερνητικά στελέχη. «Αυτά τα 4 χρόνια που η μια κρίση έρχεται μετά την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση που βαφτίζει τις μεγάλες πληγές ως θυσία.

Θυσία για ποιον ευκαιρία για ποιον; Για ποιον θυσιάστηκαν τόσοι άνθρωποι; Ευκαιρία για να αβγατίσουν τον πλούτο τους λίγοι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να βάλει στο δημόσιο διάλογο τις πραγματικές αιτίες, τα λάθη και τις παραλείψεις. «Δεν κάναμε το δυστύχημα αρένα αντιπαράθεσης», είπε και προσέθεσε: «Και τώρα παρεμβαίνουμε για να μη γίνει η οργή δύναμη ισοπέδωσης. Η εύκολη δικαιολογία για τον κ. Μητσοτάκη όχι μόνο στο δυστύχημα αλλά 4 χρόνια τώρα είναι ότι δεν έχει ευθύνη και δεν ήξερε».

Σε εκείνο, δε, το σημείο τόνισε ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι πίσω από τα διαρκή δεν ήξερε του Κυριάκου Μητσοτάκη κρύβεται ο φόβος για την ευθύνη

Ακόμα, αναρωτήθηκε τι φοβάται η κυβέρνηση και δεν θέλει να μη διώκονται οι πραγματογνώμονες. « Φοβόσαστε μη διωχθούν για την αλήθεια. Σας το ζήτησαν; Όποιος θέλει να αποκαλύψει την αλήθεια δεν φοβάται», είπε και κατήγγειλε ότι έστησε σόου για την ανύπαρκτη τηλεδιδιοίκηση στη Λάρισα. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη και μπορούμε να πορευτούμε με την αλήθεια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέμπηεκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑΒουλήειδήσεις τώραΑλέξης Τσίπραςεκλογές