Πολιτική|31.03.2023 17:14

Εκλογές 2023 - Oικονόμου: Έχουμε ανάγκη όσο ποτέ μια αυτοδύναμη κυβέρνηση

Newsroom

Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και τη σημασία να βγει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα προκύψει θα μπορεί να ικανοποιεί τις συνθήκες και τις απαιτήσεις, από τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα για να πορευτεί, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, ο κ. Οικόνομου είπε πως οι εκλογές γίνονται σε ένα περιβάλλον που στην Ευρώπη εξακολουθεί να υπάρχει πόλεμος, που η ενεργειακή ακρίβεια δεν έχει υποχωρήσει, η κρίση πληθωρισμού υπάρχει και πρόσθεσε «αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ από μία κυβέρνηση η οποία θα μπορεί από τη μια να εμπνεύσει ένα αίσθημα σταθερότητας και από την άλλη να συνεχίσει την ανοδική πορεία που είχαμε στο διάστημα αυτό. Να συνεχίσει μια πολιτική η οποία θα ρίχνει την ανεργία, θα μεγαλώνει το Α.Ε.Π.».

Επιπλέον, ανέφερε «είχαμε μια Κυβέρνηση, η οποία πέτυχε τη μεγαλύτερη άνοδο του Α.Ε.Π. στην Ευρώπη, έριξε την ανεργία, μείωσε 50 φόρους 7 δισεκατομμύρια, αύξησε τον κατώτατο μισθό σε σχέση με το 2019 κατά 20%. Η Κυβέρνηση που μπορεί να εμπνεύσει τη σταθερότητα είναι η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε.

Στην συνέχεια είπε ότι στις κάλπες ο κόσμος θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός και εάν η χώρα θα έχει μια σταθερή Κυβέρνηση με ενιαίο λόγο.

«Αυτό είναι η σταθερή Κυβέρνηση: ενιαίος λόγος και όχι ατέρμονες διαδικασίες», τόνισε ο κ. Οικονόμου και επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για ισχυρή εντολή. Είπε δε ότι στον πρώτο γύρο πρέπει να υπάρξει ένα ηχηρό μήνυμα των πολιτών που να λέει ότι θέλω να συνεχίσω σε αυτή την πορεία.

«Οι εκλογές δεν είναι αριθμητική πράξη μόνο, ποσοστά, έδρες, αθροίσματα. Ο κόσμος ψηφίζει για να έχει μια Κυβέρνηση, που θα έχει μπροστά της καθαρό ορίζοντα. Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τους αριθμούς. Εξαρτάται από τις πολιτικές, από τη φιλοσοφία. Έχουμε εκλογές την 21η Μαΐου. Σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο λέγεται, οι εκλογές αυτές για εμάς έχουν καθοριστική σημασία. Δεν είναι γκάλοπ. Γκάλοπ κάνουν οι δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα εκτίμησε ότι στις εκλογές της απλής αναλογικής η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε τέτοιο μέγεθος, που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, αυτό θα δώσει στη χώρα μια Κυβέρνηση σταθερότητας και ενιαίου λόγου. «Δεν είναι ούτε εκλογές διαμαρτυρίας, ούτε κάτι που δεν παίζει ρόλο στο μέλλον του τόπου. Είναι καθοριστική η κάλπη της 21ης Μαΐου», υπογράμμισε.

Αιχμηρός ήταν σχετικά με το μεταναστευτικό και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως υπάρχουν ιδεολογικά χαρακτηριστικά στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά στην Ελλάδα την αντιμετώπιση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού.

Ενώ τέλος για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος των Τεμπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα πέσει άπλετο φως και δήλωσε «θέλω να επαναλάβω από την πρώτη στιγμή αυτό που αποτελεί δέσμευσή μας. Στην υπόθεση αυτή δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη. Αυτό το εγγυάται η ελληνική Δικαιοσύνη, το εγγυώνται όλες οι Αρχές του Κράτους, που θα συνδράμουν στο έργο αυτό. Είναι δέσμευση και θα τηρηθεί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάννης ΟικονόμουΝέα Δημοκρατίααπλή αναλογικήεκλογέςειδήσεις τώραεκλογές 2023