Πολιτική|01.04.2023 10:59

Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα

Newsroom

«Από σήμερα ο κατώτατος μισθός ανεβαίνει στα 780 ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας το μέτρο που τέθηκε σήμερα σε εφαρμογή.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «στο τέλος του μήνα, 585.000 εργαζόμενοι συμπολίτες μας θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται», ενώ προσθέτει ότι «από το 2019, όταν και αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού φτάνει στο 20%».

«Γνωρίζω καλά ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμη χαμηλοί. Προφανώς η νέα αύξηση δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα. Όμως η χώρα μας -χάρη στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας που πετυχαίνουμε τα τελευταία χρόνια- σταδιακά συγκλίνει με την Ευρώπη στα εισοδήματα. Μεταξύ των 22 ευρωπαϊκών χωρών που έχουν κατώτατο μισθό η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στη 10η θέση. Αυτή η πορεία σύγκλισης δεν πρέπει να ανακοπεί», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

«Το μεγάλο μας στοίχημα για την επόμενη τετραετία είναι η ακόμη πιο δυναμική αύξηση των εισοδημάτων όλων των πολιτών, εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί ξανά τη διακυβέρνηση του τόπου», αναφέρει καταληκτικά στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΜισθόςκατώτατος μισθόςΚυριάκος Μητσοτάκης