Πολιτική|06.03.2019 21:25

Ένταση για το ποιος είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ

Κατερίνα Τζαβάρα

Λίγα λεπτά μετά την παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη που μίλησε ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, καθώς εκείνη την ώρα ήταν εκτός αίθουσας ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ένα επεισόδιο μετατόπισε το κέντρο βάρους της δριμύτατης κριτικής που είχε διατυπωθεί.

Ο κ. Τζαβάρας επιστρέφοντας στην αίθουσα (κι ενώ στην έδρα είχε ανέβει η Τασία Χριστοδουλοπούλου και είχε αποχωρήσει ο κ. Βαρεμένος) ζήτησε το λόγο για να διευκρινίσει ότι παραμένει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του, παρά την παρέμβαση που είχε προηγηθεί.

Όταν η προεδρεύουσα του είπε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσει με τη συνάδελφό του και από τα έδρανα παρενέβη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, προκλήθηκε επεισόδιο με τον κ. Τζαβάρα να… ξεφεύγει και την κ. Χριστοδουλοπούλου να προσπαθεί να τον επαναφέρει. «Έχετε ένα σχέδιο να μου στερήσετε το λόγο αλλά δεν θα τα καταφέρετε» είπε απευθυνόμενος στην κ. Χριστοδουλοπούλου. Και: «Εάν υπάρχει επίσημο έγγραφο που να λέει ότι δεν είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, να μου το πείτε».

«Σας βλέπω να υπερβάλλετε συστηματικά κ. Τζαβάρα. Ηρεμήστε και λύστε τα εσωκομματικά σας προβλήματα», είπε η προεδρεύουσα και τα πνεύματα εκτονώθηκαν. 

Νωρίτερα, φωτογραφικές χαρακτήρισε από βήματος της Ολομέλειας, η Ντόρα Μπακογιάννη, τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Αθλητισμού που αναφέρονται στην «Φίλιππο Ένωση της Ελλάδας» για τις ιπποδρομίες και το ιπποδρομιακό στοίχημα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον προβληματισμό που διατυπώνεται στη σχετική έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. «Αυτή η διάταξη είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ. 

Κωνσταντίνος ΤζαβάραςΤασία ΧριστοδουλοπούλουΒουλή