Πολιτική|04.04.2023 17:22

Τουρκία: Στο σεισμόπληκτο Χατάι ο Παναγιωτόπουλος -« Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να δείξουμε την υποστήριξή μας»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Στο Χατάι της Τουρκίας το οποίο χτυπήθηκε από τον φονικό σεισμό που χτύπησε τη χώρα βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα.

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ πέταξε με τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο μαζί με τον Ακάρ και είδε την καταστροφή που προκάλεσε το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε μαζί με τον Χουλουσί Ακάρ την Υπηρεσία Συντονισμού Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD). Σημειώνεται ότι στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας βρίσκεται και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Αμέσως μετά Ακάρ και Παναγιωτόπουλος παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου. «Με την ευκαιρία της επίσκεψής μου, εκφράζω για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά μου για τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς. Σήμερα, στη συνάντησή μου με τον αγαπημένο μου φίλο Χουλουσί και την ομάδα του, μιλήσαμε για το πώς θα αγωνιστούμε απέναντι στις νέες προκλήσεις όσον αφορά τις καταστροφές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα έχει κάνει αυτό που της αναλογεί από τα πρώτα λεπτά του σεισμού. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να δείξουμε την υποστήριξή μας. Ας ελπίσουμε να τελειώσει αυτού του είδους η καταστροφή», είπε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας.

«Η προσδοκία μας είναι ότι η θετική ατμόσφαιρα μετά τον σεισμό θα συνεχιστεί χωρίς να περιμένουμε μια νέα καταστροφή. Έτσι, δημιουργώντας ένα μόνιμο περιβάλλον συνεργασίας, το Αιγαίο και η Μεσόγειος γίνονται θάλασσες φιλίας. Με αυτό τον τρόπο, οι άνθρωποι που ζουν στην Τουρκία και την Ελλάδα μπορούν να ζήσουν άνετα. Αυτή είναι η ελπίδα μας» είπε ο Τούρκος υπουργός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεισμός ΤουρκίαΤουρκίαΧουλούσι ΑκάρΝίκος Παναγιωτόπουλοςειδήσεις τώρασεισμός