Πολιτική|10.04.2023 15:11

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Όσοι δεν ψηφίσουν την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, κλείνουν το μάτι στην Χρυσή Αυγή»

Τίμος Φακαλής

Να ψηφίσουν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση για μπλόκο στην κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές 2023, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας κατά την περιοδεία του στον Εύοσμο

«Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι τελικά στη "Χρυσή Αυγή". Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο κοινοβούλιο», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: 

«Εμείς φέρνουμε νέα τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στην πλήρη σύνθεση του τμήματος του Αρείου Πάγου να ερμηνεύσει το νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει και να υψώσει αυτό το τείχος το οποίο θα πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να ενώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Αύριο στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους. Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι τελικά στη "Χρυσή Αυγή". Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο κοινοβούλιο. Θέλω να θυμίσω στο παρελθόν όποτε χρειαζόταν συμπορεύτηκε μαζί τους. Μαζί ψήφισαν τότε για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου μαζί είχαν συμπορευτεί». 

«Εδώ, λοιπόν, θα κριθούν όλοι. Και κάνω μία έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου αύριο, τελευταία μέρα, ουσιαστικά, λειτουργίας του κοινοβουλίου πριν διαλυθεί η Βουλή, να ομονοήσουμε επιτέλους. Να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. Η "Χρυσή Αυγή" είναι μία οργάνωση εγκληματική, καταδικασμένη. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο αυτά τα οποία ζήσαμε τις εποχές της κρίσης. Και όλοι μαζί να υψώσουμε εμπόδιο, ανάχωμα σε αυτά τα σχέδια τα οποία κάποιοι καταστρώνουν. Και ελπίζω ότι, τελικά, μέχρι αύριο θα πρυτανεύσει η λογική. Κοντός ψαλμός όμως, αύριο θα ξέρουμε και όλοι θα λογοδοτήσουν τελικά για τη συμπεριφορά τους. Και, ξέρετε, στην ψήφο τελικά στο κοινοβούλιο κρύβονται οι πραγματικές προθέσεις και όχι στα λόγια», σημείωσε. 

Αναφερόμενος στις εκλογές της 21ης Μαίου τόνισε πως το δίλημμα είναι «αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του οι πολίτες θα αξιολογήσουν «εάν ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. «Είχα υποσχεθεί συγκεκριμένα πράγματα, είχα πει ότι δεν είμαι μάγος. Είχα πει ότι θα μειώσουμε τους φόρους και τους μειώσαμε. Σας υποσχέθηκα περισσότερες δουλειές και επενδύσεις και εδώ στη Θεσσαλονίκη γνωρίζετε πόσες έχουν έρθει. Δεσμεύτηκα μια ισχυρή Ελλάδα που θα φυλάει τα σύνορά της και η Ελλάδα το κάνει», τόνισε. «Δεσμεύομαι τώρα ότι θα δείτε με τη δική μας πολιτική καλύτερες απολαβές και καλύτερους μισθούς, είτε είστε στον ιδιωτικό τομέα είτε στο δημόσιο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε σε συστράτευση για τις εκλογές. Χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές, καθώς όπως ανέφερε ότι πετύχαμε πολλά και κάλεσε να θωρακίσουμε την πρόοδο της χώρας, «με το να εμπιστευτούμε και πάλι στη Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση της χώρας». 

Ο πρωθυπουργός έφτασε νωρίς το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου και άναψε κερί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο ίδιος είχε επισκεφθεί τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό αλλά και τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου λίγο πριν τις εκλογές του 2019. Εκείνη η επίσκεψη, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αποδείχτηκε… γουρλίδικη και προέβλεψε ότι ανάλογη… τύχη θα έχει και η σημερινή περιοδεία στον συγκεκριμένο δήμο.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στην πλατεία του Ευόσμου με γονείς και μαθητές για τη σχολική στέγη στο Κορδελιό.  Φωνάζοντας «Θέλουμε σχολεία και όχι κοροϊδία» και κρατώντας πανό, οι μικροί μαθητές μαζί με τους γονείς τους και εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό μόλις έφτασε στην πλατεία του Ευόσμου. Ο πρωθυπουργός έδωσε την υπόσχεση ότι τι θα ενημερωθεί και θα εξετάσει το ζήτημα της σχολικής στέγης του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΚ) Κορδελιού αλλά και άλλων δημοτικών σχολείων της περιοχής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογέςΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραεκλογές 2023Θεσσαλονίκη