Πολιτική|11.04.2023 10:54

Live streaming η συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για μπλόκο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές

Newsroom

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει τη συμπληρωματική τροπολογία, που μπλοκάρει την συμμετοχή στις εκλογές 2023 του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Δείτε LIVE τη συζήτηση

Υπέρ αναμένεται να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται είτε να απέχει από την ψηφοφορία είτε να μετέχει αλλά να δηλώσει «παρών». Κατά θα ψηφίσουν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

«Όσοι δεν ψηφίσουν την τροπολογία κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή», έχει πει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τόνισε πως «είναι ντροπή για τη δημοκρατία να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα». «Έχουμε ένα κεντρικό ερώτημα, έχουμε ένα μέτωπο που θα αποτρέψει τις εγκληματικές οργανώσεις να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές; Τόσο απλά τα πράγματα... Εξαντλήθηκε ο διάλογος. Αν είμαστε ειλικρινείς, πάμε στη Βουλή και διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για να τούς κλείσει η Δικαιοσύνη το δρόμο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με «τον θεσμικό ερασιτεχνισμό» της έχει γίνει ο «μεγαλύτερος χορηγός» της ακροδεξιάς, επισημαίνοντας ότι από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει ότι θα οδηγήσουν στο «αντίθετο αποτέλεσμα». «Γίνονται χορηγοί του Κασιδιάρη με αυτές τις θεσμικές βαναυσότητες. Θα πάμε να ψηφίσουμε το λάθος;», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση επί της τροπολογίας για «μπλόκο» από τις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής άρχισε με φόντο την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογέςειδήσεις τώραΒουλήεκλογές 2023