Πολιτική|18.04.2023 05:45

Εκλογές 2023: Επιστροφή σε προεκλογικούς ρυθμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ - Οι βασικοί στόχοι μέχρι τις κάλπες

Βούλα Κεχαγιά

Επιστροφή σε αμιγώς προεκλογικούς ρυθμούς για την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα που περιοδεύει σήμερα το απόγευμα στο Λαύριο.

Στο δρόμο προς τις κρίσιμες κάλπες της 21ης Μαΐου η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει θέσει ως στόχο της να πείσει τους πολίτες για τη σημασία της συμμετοχής τους στην εκλογική αναμέτρηση αλλά και για το γεγονός πως η επιθυμία για πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να επέλθει μέσω της αποχής.

«Αν θέλουμε αλλαγή μπορεί να γίνει μονάχα με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ηττηθεί η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και ήττα Μητσοτάκη σημαίνει νίκη ΣΥΡΙΖΑ» επαναλαμβάνει σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να καταστήσει σαφές στους πολίτες πως η κάλπη της απλής αναλογικής είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει κυβέρνηση για τη χώρα, εξηγώντας πως στόχος του είναι μία προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές.

Εκ παραλλήλου βεβαίως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ως κεντρικό του στόχο την κοινοποίηση του προγράμματος του κόμματός του σε πλατύτερα στρώματα της κοινωνίας. Εκτιμώντας πως η ΝΔ θα πορευτεί ως την 21η Μαϊου όχι αποκλειστικά προγραμματικά αλλά χρησιμοποιώντας και αθέμιτα μέσα όπως πχ ανακριβείς ειδήσεις, fake news κατά των πολιτικών της αντιπάλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πιστεύει πως το κυβερνητικό πρόγραμμα της Κουμουνδούρου αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για το κόμμα του καθώς υπερτερεί σε προβλέψεις και μέτρα για την ανακούφιση της δοκιμαζόμενης από την ακρίβεια και τις ανισότητες ελληνική κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του πως ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «δεν θέλει άλλη μία ευκαιρία ή μία δεύτερη ευκαιρία» αλλά μία πρώτη ευκαιρία για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του σε συνθήκες κανονικότητας χωρίς δεσμεύσεις και καταναγκασμούς που επιβάλλονται από κάποιο μνημόνιο ή μία τρόικα. Μάλιστα φροντίζει να επαναλαμβάνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ κυβέρνησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια έχοντας τη δυνατότητα να ξοδέψει και να μοιράσει 50 δισ. ευρώ κυρίως λόγω της πανδημίας την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την υποχρέωση να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία και μάλιστα αποχωρώντας άφησε και 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Στον αντίποδα όταν συνομιλεί με τους πολίτες τούς καλεί να σκεφτούν : «Φανταστείτε τώρα να κυβερνήσουμε με ευχέρεια, να κάνουμε εμείς κουμάντο τα δημόσια οικονομικά και όχι ξένοι υπουργοί οικονομικών» για να επισημάνει ότι αυτό θα αποτελεί επί της ουσίας μία πρώτη ευκαιρία για την Αριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πότε θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το οποίο εγκρίθηκε και από την Κεντρική Επιτροπή.

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑεκλογές 2023εκλογέςΑλέξης Τσίπρας