Πολιτική|26.04.2023 21:00

Εκλογές 2023 – Βενιζέλος: «Ανευθυνότητα» η συζήτηση περί κλεισίματος των τραπεζών

Newsroom

Στη σκηνή του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος αναφέρθηκε και στη συζήτηση που έχει ανοίξει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περί ενδεχόμενου κλεισίματος των τραπεζών και επιστροφής των μνημονίων. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ανεύθυνο και ανιστόρητο» όποιον ανοίγει τέτοια συζήτηση, «δείχνοντας» και προς τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Όταν λες ότι μπορεί να έχουμε επανάληψη του 2015, επανάληψη των μνημονίων, ότι μπορεί να ξανακλείσουν οι τράπεζες, ότι μπορεί να έχουμε επιστροφή στη δραχμή και εγκατάλειψη του ευρώ, άρα ότι η Ελλάδα μπορεί - με τόσο μεγάλη ευκολία επειδή το λένε κάποια κόμματα μικρά ή κάποιοι άνθρωποι ανεύθυνοι και ανιστόρητοι - να ξαναγίνει το απολωλός πρόβατο, ο δακτυλοδεικτούμενος ταραξίας της ευρωζώνης, νομίζω ότι δεν ισχύει τίποτε από αυτά», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Από τα «πυρά» του, όμως, δεν ξέφυγε και το κυβερνών κόμμα, αφού αναφέρθηκε σε «υποκριτική αγωνία» της κυβέρνησης της ΝΔ για την οικονομία και τη στάση όσων θεωρούν κανονικότητα την προσφυγή σε δεύτερες κάλπες.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ΔημοκρατίαΕυάγγελος ΒενιζέλοςΔελφοίΟικονομικό Φόρουμ ΔελφώντράπεζεςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΓιάνης Βαρουφάκης