Πολιτική|27.04.2023 21:38

Εκλογές 2023: Σενάρια για μυστική συμφωνία Κασιδιάρη – Νικολόπουλου ώστε να παρακαμφθεί το μπλόκο του Αρείου Πάγου

Newsroom

Στα χέρια του Αρείου Πάγου βρίσκεται η απόφαση για την κάθοδο ή μη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές 2023, με τη δικηγόρο του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να επιβεβαιώνει την πληροφορίες ότι στην ηγεσία των «Ελλήνων» έχει τοποθετηθεί ένας απόστρατος ταξίαρχος.

Η ίδια διαμήνυσε πως το κόμμα θα καταθέσει έφεση στο εκλογοδικείο εάν ο Άρειος Πάγος βάλει «μπλόκο» στην κάθοδο του κόμματος στις εκλογές.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, κυκλοφορούν σενάρια περί μυστικής συμφωνίας του Κασιδιάρη με τον πρώην υφυπουργό Νίκο Νικολόπουλο για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Σύμφωνα με τα σενάρια που διακινούνται, η φερόμενη συμφωνία προβλέπει ότι ο κ. Νικολόπουλος θα πριμοδοτήσει τον Κασιδιάρη με την προϋπόθεση εκείνος να βάλει δικούς του ανθρώπους στα ψηφοδέλτιά του.

Νικολόπουλος: Δεν τσιμπάω σε προβοκάτσιες

Τα σενάρια πυροδοτήθηκαν από την αλλαγή που έκανε ο Νίκος Νικολόπουλος στην ονομασία του κόμματός του. Στις 25 Απριλίου, το κόμμα Νικολόπουλου λεγόταν «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» κι είχε έμβλημα μόνο τη δάδα. Χθες (26/04) προστέθηκαν η λέξη «Έλληνες» και η ελληνική σημαία.

«Είμαι παλιά καραβάνα της πολιτικής για να τσιμπήσω σε προβοκάτσιες», απάντησε ο κ. Νικολόπουλος μιλώντας στο OPEN.

Πάντως, έμπειροι νομικοί εκτιμούν πως πολύ δύσκολα θα λάβει ο Κασιδιάρης «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο για κάθοδο στις εκλογές.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκος ΝικολόπουλοςΗλίας Κασιδιάρηςειδήσεις τώραΆρειος Πάγοςεκλογέςεκλογές 2023