Πολιτική|28.04.2023 10:00

Εκλογές 2023: Αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ - Live η παρουσίαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Newsroom

Ώρα αποκαλυπτηρίων για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας το οποίο παρουσιάζει, σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία του κόμματος, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ είναι η Eιρήνη Αγαπηδάκη.  Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Θοδωρής Σκυλακάκης, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα είναι και ο εκπρόσωπος της ομογένειας. Στην τέταρτη θέση ο πρωθυπουργός τοποθέτησε την Ιωάννα Λυτρίβη. Στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας βρίσκεται ο Γιώργος Σταμάτης. Στην έκτη θέση τοποθετείται η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ενώ στην έβδομη  βρίσκεται η Μαρία Πολύζου. Στον όγδοη θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται η Γεωργία Βαχαρίδη. Στην ένατη θέση ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε τον Νίκο Παπαϊωάννου. Στη δέκατη θέση βρίσκεταιο Νίκος Κορογιαννάκης.

Στην ενδέκατη θέση, η Μαρία Διαμαντοπούλου, ενώ στη δωδέκατη και τιμητική θέση του Επικρατείας της ΝΔ, η νέα αγρότισσα από τη Μαγνησία, Άννα Καστάνη. Στη δέκατη τρίτη θέση του Επικρατείας της ΝΔ, ο Σπύρος Καρανικόλας.  Στη δέκατη τέταρτη θέση, η νεότερη υποψήφια του Επικρατείας, η Πορφυλένια Κανελλοπούλου, ενώ στη δέκατη πέμπτη και τιμητική θέση του Επικρατείας της ΝΔ καταλαμβάνει ο Αντώνης Σγαρδέλης.

  • Εκλογές 2023: Δείτε live την παρουσίαση του Επικρατείας της ΝΔ

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός της από τον πρωθυπουργό: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή να είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η πολιτική έχει αλλάξει και η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα. Μείναμε Ευρώπη, θα γίνουμε Ευρώπη. Θα δώσουμε τον αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες για σκληρή δουλειά. Θα δώσουμε τη μάχη για κάθε πολίτη ώστε να μην μείνει κανένας πίσω. Σας ευχαριστώ για την τιμή».

«Πρόκειται για βαθύτατη τιμή. Εϊναι το επίστεγασμα μιας μακράς και κάθε άλλο περί ευθύγραμμής πολιτικής πορείας. Προσπάθησα να υπηρετήσω φιλελεύθερες πολιτικές. Είμαι υπερήφανος γιατί είχα να υπηρετήσω στην πιο παραγωγική κυβέρνηση της τελευταίας 45ετιας. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές και αυτή είναι η αλλαγή σε σχέση με άλλες προσπάθειες γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία και αυτό είναι το μεγάλο όφελος της 4ετιας για την Ελλάδα», είπε από την πλευρά του ο Θοδωρής Σκυλακάκης.

«Ο Ελληνισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και έλαχε ο κλήρος σε όλους μας και η τύχη να έχουμε στο πηδάλιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνεις θάρρος από το ότι ο πρωθυπουργός έχει μια τέτοια εκτίμηση και καταξίωση στο εξωτερικό. Αυτη τη στιγμή προέχει πού θα οδηγηθεί ο τόπος. Ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης πρέπει να δούμε το όφελος του Ελληνισμού. Αυτή τη στιγμή το πρόσθετο όφελος για την Ελλάδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θα μπορούσα να πω όχι στο να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό έργο και η αναβάθμιση στο εξωτερικό της Ελλάδας», δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης. 

«Η πολιτική είναι καθημερινή άσκηση. Έχω σπουδάσει σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο πολιτικές επιστήμες με έμφαση στην απασχόληση και είχα την ωραία ευκαιρία να δω τις πολιτικές αυτές στην πράξη, στο πεδίο, στον ΕΟΠΕΠ. Είδα ότι η δουλειά στη βάση είναι κρίσιμη γιατί δεν γίνονται όλα από τα επάνω. Στις πολιτικές αυτές που επενδύουν κατά προτεραιότητα και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της συμπόρευσης στα δύσκολα», είπε μιλώντας για τη θέση της η Ιωάννα Λυτρίβη.

«Και για μένα και για την οικογένειά μου και για τους γονείς μου αποτελεί μεγάλη τιμή. Άνθρωποι που κουράστηκαν και δυσκολεύτηκαν να μας μεγαλώσουν είναι σήμερα υπερήφανοι για τον γιο τους και για την χώρα τους. ο Στάινμπεκ είχε πει συνάντηση στη ζωή μου πολλούς ανθρώπους αλλά δεν τους είδα, έτσι ξεκίνησε και η σχέση μου με τον κ. Μητσοτάκη για να ανακαλύψουμε αυτούς που ήταν αθέατοι. Ήταν τύχη να υπάρχει ένας πρωθυπουργός που μεριμνά γι' αυτούς», δήλωσε ο Γιώργος Σταμάτης.

«Το άγχος μου είναι μεγάλο γιατί απέχω και δεν έχω σχέση με τον χώρο της πολιτικής. Μεγαλώνω δύο παιδιά που θέλω να τα δω σε αυτή τη χώρα. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και θα την ανταποδώσω με ουσιαστικό έργο», δήλωσε η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

«Σε όλη μου τη ζωή έδινα μάχες. Είμαι έτοιμη να δώσω τη μάχη για να δούμε την Ελλάδα ψηλά και δυνατά», τόνισε μεταξύ άλλων η Μαρία Πολύζου.

«Μεγάλωσα στην Κυψέλη από δύο σπουδαίους γονείς που δεν είναι ανάμεσά μας και έναν αδερφό μου που τόνιζε ποιες λύσεις μπορούμε να βρούμε όλοι μαζί. Και αυτό θέλω να πετύχω, το όλοι μαζί. Μεγάλωσα στην Κυψέλη, ήμουν πάντοτε στη ΔΑΠ, εκλέχθηκα στην ΟΝΝΕΔ, συνέχισα ως διαμερισματική σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη. Δηλώνω ενεργή στην προσπάθεια που κάνουμε με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρώτο και αυτοδύναμο είμαι με όλους εσάς», επεσήμανε στις δηλώσεις της η Γεωργία Βαχαρίδη.

«Η προσωπική μου αντίληψη για τα κοινά ταυτίζεται με αυτό που αποτελεί εχέγγυο για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και την επόμενη 4ετια «το είπα και το έκανα», η ταύτιση λόγων και έργων. Αυτή θα είναι πάντοτε η πυξίδα μου. Τελικά πάντα κρινόμαστε όχι μόνο για τις προθέσεις αλλά και για την αποτελεσματικότητα, κάτι που έχετε αποδείξει περίτρανα τα τελευταία χρόνια», είπε ο Νίκος Παπαϊωάννου.

«Η μεταρρύθμιση της ψήφου των αποδήμων και η συμμετοχή τους στην πολιτική στην Ελλάδα και η δυνατότητα που μας δίνεται να εκπροσωπήσουμε την νέα περιφέρεια που δημιουργήθηκε. Θα με ακούσετε να μιλάω για διαβατήρια και προξενεία για τα παιδιά μου και τα παιδιά σας για τα οποία το κράτος πληρώνει για να μάθουν ελληνικά και δεν μαθαίνουν. Η μεταρρύθμιση των σχολείων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της επόμενης 4ετιας. Δεν ντράπηκε να πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν του αρέσουν οι περιορισμοί που ο ίδιος ψήφισε, δύο φορές τους αρνήθηκε», σημείωσε ο Νίκος Κορογιαννάκης.

«Σας ευχαριστώ για την αγάπη και το ενδιαφέρον για την ελληνική διασπορά. Εσείς πιστέψατε στη δύναμη μιας ισχυρής Ελλάδας που υπάρχει στο εξωτερικό παρά τις όποιες δυσκολίες δημιούργησαν οι αριστεροί περιορισμοί. Εσείς είστε που μας κάνατε περήφανους σε όλη την υφήλιο και μέσα από αυτή την εικόνα δίνετε την εικόνα του επαναπατρισμού. Πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να επιστρέψουν στη χώρα μας», τόνισε η Μαρία Διαμαντοπούλου.

«Συγκινήθηκα όταν μου είπατε ότι θα είμαι στο ψηφοδέλτιο. Θέλω να πω ότι είμαι ευγνώμων σε όλους τους αρχηγούς που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω σε όλες τις εκλογές από το 1974 από διάφορες ευθύνες», επεσήμανε ο Αντώνης Σγαρδέλης

«Σας ευχαριστώ για την τεράστια τιμή και την τεράστια ευκαιρία να γίνω μέλος στο όραμά σας και να μάχομαι για τις αξίες της ΟΝΝΕΔ αρχικά υπό τον Παύλο Μαρινάκη και του Ορφέα Γεωργίου. Προέρχομαι από μια γενιά που βίωσε αλλεπάλληλες κρίσεις και ένιωσε δυσπιστία για το πολιτικό σύστημα. Εσείς βρεθήκατε στο πλευρό αυτής της γενιάς. Στην πολιτική στους χώρους εργασίας και την κοινωνία δεν χωράνε πλέον εκπτώσεις σε στερεότυπα, κακοποιητικές συμπεριφορές επαγγελματικές διακρίσεις. Δηλώνω παρούσα ως μάχιμη δικηγόρος που ωφελείται καθημερινά από την ψηφιοποίηση του κράτους. Δηλώνω παρούσα ως νέος άνθρωπος που η γενιά χρειάζεται καλύτερους μισθούς. Πιστέψατε σε εμάς και εμείς είμαστε δίπλα σας για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε», υπογράμμισε η Πορφυλένια Κανελλοπούλου.

«Σας ευχαριστώ για την τιμή. Η παράταξη αποδεικνύει ότι συγκεντρώνει ανθρώπους με κοινό όραμα για την πατρίδα μας. Δεσμεύομαι να δώσω τη μάχη για μια ισχυρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί η πατρίδα βρίσκεται εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία της πατρίδας προς τα εμπρός στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Δεν πρέπει να κάνουμε βήματα οπισθοδρόμησης στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Η πατρίδας μας πλήρωσε πολύ ακριβά τον λαϊκισμό και τους αδιέξοδους πειραματισμούς κάποιων. Έχουμε ευτυχώς αλλάξει σελίδα», είπε ο Σπύρος Καρανικόλας.

Ποια είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Είναι λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Από τις 24/11/2019 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε την κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στις 27/12/21 στη θέση της γ.γ. Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», αποκάλυψε ότι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα βρίσκεται γυναίκα η οποία, όπως είπε, θα σηματοδοτεί την βαρύτητα που δίνει η Νέα Δημοκρατία στο κομμάτι του προγράμματος που αφορά τον τομέα της Υγείας. 

Κυριάκος Μητσοτάκηςεκλογές 2023Νέα Δημοκρατίαψηφοδέλτιοψηφοδέλτιο Επικρατείαςεκλογές