Πολιτική|29.04.2023 19:14

Εκλογές 2023: Υπόμνημα κατέθεσε η ΝΔ στον Άρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη - Τι αναφέρει

Newsroom

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε  υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος - Ελληνες» στις ερχόμενες εκλογές.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, «το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή», σημειώνει ο Άκης Σκέρτσος.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ» του ΟPEN, ότι «με το υπόμνημα που θα καταθέσει σήμερα η ΝΔ κατά του κόμματος Κασιδιάρη θα προκύπτει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το κόμμα του κ. Κασιδιάρη δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου».

O κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «σήμερα μέχρι τα μεσάνυχτα που εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων από τα πολιτικά κόμματα για τη μη ανακήρυξη συνδυασμών στις εκλογές, η ΝΔ θα καταθέσει το υπόμνημα από το οποίο αισθανόμαστε ότι θα προκύπτει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το κόμμα του κ. Κασιδιάρη δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να ανακηρυχθεί» από τον Άρειο Πάγο.

Ερωτηθείς γιατί χρειάζεται η κατάθεση υπομνήματος από κόμματα για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη και δεν αρκούν οι διατάξεις που έχουν ψηφιστεί, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι «οι διατάξεις που φέραμε και ψηφίστηκαν ήταν αναγκαίες, απολύτως σύμφωνες με το Σύνταγμα και επιβεβλημένες από το δημοκρατικό πολίτευμα που δεν μπορεί να ανεχθεί εκείνους που με το πρόσχημα ακριβώς της συμμετοχής σε δημοκρατικές διαδικασίες επιβουλεύονται την ουσία της δημοκρατίας» Εξηγώντας γιατί είναι επιβεβλημένη η κατάθεση υπομνήματος, είπε « ότι τα πολιτικά κόμματα, που σύμφωνα με το Νόμο έχουν έννομο συμφέρον να καταθέτουν υπομνήματα, θα πρέπει να θέτουν υπόψιν του αρμοδίου Τμήματος του Αρείου Πάγου τα στοιχεία εκείνα από τα οποία προκύπτει ότι στην πραγματικότητα την ηγεσία του κόμματος αυτού την έχει ο κ. Κασιδιάρης και όχι ο φαινόμενος αρχηγός ο οποίος τοποθετήθηκε μάλιστα πριν από λίγες ημέρες».

Νέα ΔημοκρατίαΆρειος ΠάγοςεκλογέςΧρυσή ΑυγήΗλίας Κασιδιάρηςεκλογές 2023ειδήσεις τώρα