Πολιτική|30.04.2023 12:13

Εκλογές 2023 - «Σενάρια» αποστασίας από «γαλάζιο» υποψήφιο: «Θα μιλήσουμε και με βουλευτές» αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία - Το «ξεκόβει» η ΝΔ

Newsroom

Τη συζήτηση για το ενδεχόμενο να αναζητήσει η Νέα Δημοκρατία στήριξη από μεμονωμένους βουλευτές άλλων κομμάτων σε περίπτωση που γίνουν δεύτερες εκλογές και δεν προκύπτει αυτοδυναμία έφερε στο ξανά στην επιφάνεια ο υποψήφιος με τη ΝΔ στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, Μπάμπης Καούκης ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο του OPEN.

Σε σχετική ερώτηση για το που θα «κοιτάξει» η ΝΔ για συνεργασίες σε περίπτωση που είναι πρώτη στις δεύτερες εκλογές αλλά δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία ο κ. Καούκης απάντησε: «Θα συνεργαστούμε - εάν δεν βγει αυτοδύναμη, που δε νομίζω ότι θα γίνει - θα μιλήσουμε και με βουλευτές, που θα είναι στη Βουλή και όχι μόνο».

«Αν κάποιοι ασπάζονται το πρόγραμμα της ΝΔ που είναι το μόνο σοβαρό και κοστολογημένο και ακολουθήσουν και θέλουν, βεβαίως», διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας και σε βουλευτές «αν χρειάζονται μόνο τρεις βουλευτές και θελουν να έρθουν».

«Θα απευθυνθούμε σε κόμματα. Αν κάποιο κόμμα αργήσει να ανταποκριθεί και έχουν έρθει δύο βουλευτές και σου λείπουν δύο έδρες». Σε ερώτημα για το αν οι βουλευτές άλλων κομμάτων θα έρθουν μόνοι τους απάντησε: «Μπορεί να τους ζητήσουμε», χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές «ελεύθερους ανθρώπους» και εξηγώντας ότι μιλά για υποθετικά σενάρια.

Αντίδραση Ρωμανού

Τα παραπάνω λόγια του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού ο οποίος μέσω ανάρτησής του στα social media υπενθύμισε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Σχετικά με άστοχη τοποθέτηση υποψήφιου βουλευτή μας νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά με απόλυτη καθαρότητα ότι απευθυνόμαστε στους πολίτες με μια πολύ καθαρή πρόταση. Όπως δήλωσε κι εχθές ο Πρωθυπουργός στο Πρώτο Θέμα, δεν πρόκειται υπό καμία συνθήκη η Νέα Δημοκρατία να επιχειρήσει να βρει τρόπους να παρακάμψει την ετυμηγορία τους. Τελεία και παύλα»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Δημοκρατίαεκλογές 2023εκλογέςειδήσεις τώραβουλευτέςΚυριάκος Μητσοτάκης