Πολιτική|30.04.2023 13:25

Μπογδάνος: «Προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόσκληση Βελόπουλου για πανστρατιά των πατριωτικών κομμάτων μετά τις εκλογές»

Newsroom

Θετικά ανταποκρίθηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην «πρόσκληση» του Κυριάκου Βελόπουλου για «συστράτευση των εθνικών πατριωτικών κομμάτων», που μένουν εκτός εκλογών λόγω του «μπλόκου» του Αρείου Πάγου.

«Η δήλωση-πρόσκληση του Κυριάκου Βελόπουλου για πανστρατιά των πατριωτικών κομμάτων μετά από τις εκλογές της 21/5 είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δείχνει πολιτική ωριμότητα. Στην επόμενη βουλή, που επιφυλάσσει δεινά για τον Ελληνισμό, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αρραγής εθνική αντιπολίτευση», αναφέρει σε tweet ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

To κάλεσμα Βελόπουλου

Στο σχετικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε:

«Εμείς καλούμε τα κόμματα τα οποία αποκλείστηκαν από την εκλογική διαδικασία, να κάνουμε μετά τις 21 Μαΐου μία πανελλήνια συστράτευση των εθνικών πατριωτικών κομμάτων απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα, η μπίζνα και το χειρότερο να οδηγήσουν τη χώρα σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο».

Όπως πρόσθεσε, «θεωρούμε απαράδεκτα τα όσα γίνονται με τον Άρειο Πάγο και πολύ φοβούμαι ότι περνάμε σε ατραπούς πραγματικής αποστασίας και αποστασιοποίησης από τη δημοκρατία».

Γιατί απέκλεισε ο Άρειος Πάγος το κόμμα Μπογδάνου

Εκτός των εκλογών άφησε το τμήμα Α1 του Αρείου Πάγου το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος.

Εις βάρος της Πατριωτικής Ένωσης είχε κατατεθεί προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.
Επιπλέον, κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογέςειδήσεις τώραεκλογές 2023Άρειος ΠάγοςΚυριάκος ΒελόπουλοςΚωνσταντίνος Μπογδάνος