Πολιτική|30.04.2023 17:33

Εκλογές 2023 - Τα ποντιακά του Tσίπρα στο Μενίδι έγιναν viral: «Άλλα ζα σπάουνταν και άλλα μαρουκούνταν»

Newsroom

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου μπορούμε και θα φέρουμε την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και μια προοδευτική κυβέρνησης συνεργασίας, κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο σε μια άλλη προοπτική ελπίδας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου.

Τόνισε παράλληλα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα ανοίξει το δρόμο για την αλλαγή, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα είναι ισχυρή η εντολή του λαού και πως «όσο πιο ισχυρή είναι η νίκη τόσο πιο βέβαιη είναι η συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας την επομένη των εκλογών.

Παρουσία των ομοσπονδιών, ενώσεων και σωματείων του Ποντιακού Ελληνισμού, ο κ. Τσίπρας επικέντρωσε στην ιστορία του, την ποντιακή γενοκτονία και στη σημαντικότατη συμβολή των Ποντίων στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους σε κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Αναφέρθηκε στα κεντρικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα και παρουσίασε, εν είδει εθνικού οδικού χάρτη, τις προτάσεις του κόμματος για την επίλυση τους. «Τιμούμε την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού» υπογράμμισε, ενώ μίλησε και στα ποντιακά, υποστηρίζοντας πως «Άλλα ζα σπάουνταν και άλλα μαρουκούνταν» που σημαίνει: «Άλλα ζώα σφάζονται και άλλα μηρυκάζουν», αναφερόμενος κατ' αυτόν τον τρόπο στην «αναδιανομή πλούτου που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Με τον πιο προκλητικό τρόπο και με όλα τα μέσα», όπως είπε.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςΠόντιοιεκλογέςΜενίδιεκλογές 2023