Πολιτική|03.05.2023 17:51

Συνεχίζεται η κόντρα για τον CEO που έδινε «γραμμή» σε εργαζόμενους: Εξώδικο Άδωνι σε Τσίπρα – Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Συνεχίζεται η σύγκρουση μετά το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με τον CEO ασφαλιστικής εταιρείας να δίνει «γραμμή» σε εργαζόμενους για το τί θα ψηφίσουν στις εκλογές 2023, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Με φόντο τις καταγγελίες που ακολούθησαν περί δεκάδων απευθείας αναθέσεων προς τον εν λόγω επιχειρηματία, ο Άδωνις Γεωργιάδης απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά σε υψηλούς τόνους στον υπουργό.

Το εξώδικο Άδωνι σε Τσίπρα

«Έστειλα σήμερα το εξώδικο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Αλέξη Τσίπρα, όπως είχα προαναγγείλει από χθες. Λυπούμαι που ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται με εξώδικα, αλλά πρέπει να υπάρχει μία προστασία στη συκοφαντία», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης σε δήλωσή του και συνεχίζει:

«Ο κύριος Τσίπρας σε σειρά τηλεοπτικών του συνεντεύξεων ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ έχω δώσει απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχα επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών. Δηλώνω ότι ουδέποτε έχω δώσει την οποιαδήποτε απευθείας ανάθεση ή οποιουδήποτε είδους ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία και στον ιδιοκτήτη, τον οποίο γνώρισα για πρώτη φορά στη ζωή μου εκείνη την ημέρα κατόπιν δικής του προσκλήσεως».

«Η συνεργασία της συγκεκριμένης εταιρείας με φορείς του Δημοσίου, όπως διαπίστωσα στην πορεία από τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», αφορά αποκλειστικά σε Δήμους, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα, από διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων δημάρχους, καθώς μεταξύ των 29 Δήμων όπου έχει πάρει αναθέσεις, υπάρχουν δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, δήμαρχοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει και τονίζει:

«Συνεπώς, ουδεμία σχέση ή εμπλοκή φέρω ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την εν λόγω εταιρεία και τις όποιες αναθέσεις της. Ο κύριος Τσίπρας το γνωρίζει και λασπολογεί σε βάρος μου, ακολουθώντας την πάγια τακτική της συκοφαντίας. Καλώ τον κύριο Τσίπρα να ανακαλέσει, ως ο νόμος ορίζει, ειδάλλως είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω και σε κατάθεση αγωγής, διεκδικώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση».

«Ως εδώ στη δημαγωγία, στο ψέμα και στο τοξικό κλίμα που σκοπίμως καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.

Τσαπανίδου: Εμείς θα τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες

Το εξώδικο του Άδωνι Γεωργιάδη στον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη που τρομοκρατούν και απειλούν εργαζόμενους για να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, στρέφονται με απειλές για αγωγές ακόμη και κατά του Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας να τρομοκρατήσουν και την αξιωματική αντιπολίτευση που τους ασκεί κριτική», σημειώνει.

«Καλοδεχούμενη κάθε αγωγή και κάθε μήνυση κ. Γεωργιάδη. Την κριτική μας ωστόσο δε θα την αποφύγετε», συνεχίζει και καταλήγει: «Όσο χρήματα των φορολογούμενων πολιτών καταλήγουν με απευθείας αναθέσεις σε τσέπες λίγων και εκλεκτών, εμείς θα τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άδωνις Γεωργιάδηςεκλογές 2023ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑεκλογές