Πολιτική|03.05.2023 21:11

ΣΥΡΙΖΑ κατά Γκάγκα μετά την απόφαση για τις εφημερίες: «Κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων στη δημόσια υγεία»

Newsroom

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της Μίνας Γκάγκα να πάρει πίσω την εγκύκλιο για τα νοσοκομεία που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. 

Μετά τις αντιδράσεις και το εξώδικο των γιατρών κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, η Μίνα Γκάγκα πήρε πίσω άρον άρον την εξωφρενική απαίτησή της να εφημερεύουν οι γιατροί, όχι μόνο σε περιστατικά της ειδικότητάς τους, αλλά και σε περιστατικά που δεν είναι της ειδικότητας τους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν την ήττα τους, επιχείρησαν να ασκήσουν πολιτική για την Υγεία όπως έκαναν τέσσερα χρόνια, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια γιατρούς και ασθενείς, με μόνο στόχο την απαξίωση της δημόσιας Υγείας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Αυτή τη φορά λόγω εκλογών, η κα Γκάκα έκανε πίσω και έκρυψε την απόφασή της πίσω στο συρτάρι. Όμως την κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων στη δημόσια Υγεία, δεν θα μπορέσει να την κρύψει».

Πίσω στο ΚΕΣΥ το θέμα μετά το σάλο

Ειδικότερα με νέα της απόφαση η Μίνα Γκάγκα σημειώνει ότι «το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση. Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες».

Η απόφαση Γκάγκα έθετε σε εφημερία όλους τους γιατρούς ενός τομέα ανεξάρτητα από την ει8δικότητα που έχουν, οι οποίοι θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά που θα προέκυπταν.

Η εγκύκλιος της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας προκάλεσε σάλο στα νοσοκομεία ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) της είχαν αποστείλει ακόμη και εξώδικο ενώ προσέφευγαν και στα δικαστήρια για «επικίνδυνη απόφαση».

Ο ιατρικός κόσμος αντέδρασε έντονα, καθώς η εγκύκλιος Γκάγκα εκδόθηκε προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Η ίδια η Μίνα Γκάγκα πάντως υποστήριξε με διευκρινιστική της εγκύκλιο πως επρόκειτο για απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και ότι αντίστοιχο πρόγραμμα εφημεριών ακολουθείται και σε άλλες Ευρωπαϊκές

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δημόσια υγείαΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΜίνα Γκάγκα