Πολιτική|05.05.2023 18:12

Εκλογές 2023: Χάσμα Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές, «μάχη» ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τον Παπανδρέου και σύγκρουση στα… αριστερά

Newsroom

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2023 με Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να εξαπολύουν επιθέσεις εφ’ όλης της ύλης ο ένας στον άλλον, ενώ και οι πολιτικοί αρχηγοί «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» σε κάθε ευκαιρία ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Εκλογές 2023: Χάσμα Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη λόγω υποκλοπών και «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για την κληρονομιά Παπανδέου

Το χάσμα που έχουν δημιουργήσει οι υποκλοπές ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Ανδρουλάκη είναι αγεφύρωτο και κάθε μέρα επιβεβαιώνεται πως δεν αφήνει περιθώρια κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Όπως μετέδωσε και το OPEN, την ίδια ώρα μαίνεται σφοδρός «πόλεμος» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και το ερώτημα «ποιος εκφράζει σήμερα τους μη προνομιούχους;» έφερε στα μαχαίρια τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τον δεύτερο να κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική τυμβωρυχία.

Έτσι ήρθε και η απάντηση του κ. Τσίπρα ο οποίος σε συνέντευξή του σημείωσε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι «ιδιοκτήτης» του Ανδρέας Παπανδρέου. «Ο Ανδρέας ανήκει στην ιστορία και πρέπει να σεβαστεί ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ανιδιοτελείς πολίτες που εμπνεύστηκαν από τον Ανδρέα και έχουν περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Σύγκρουση και στα… αριστερά

Δεκαέξι ημέρες πριν το στήσιμο τις κάλπης, συγκρουσιακό είναι το τοπίο και στον αριστερό χώρο, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε αναπάντητη την κριτική του Δημήτρη Κουτσούμπα που ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη μέχρι που παρέδωσε την εξουσία, πυροδοτώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον Περισσό.

Εκλογές 2023: «Βολές» Μητσοτάκη από Ηλεία και Αχαΐα

Ο πρωθυπουργός ο οποίος περιοδεύει σε περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας αναφέρθηκε στην αναστάτωση που επικρατεί στα κόμματα της κεντροαριστεράς με το «γαλάζιο» στρατόπεδο να θεωρεί τις παραπάνω συγκρούσεις ευνοϊκές για τη ΝΔ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει καλέσει σε συμπόρευση τις προοδευτικές δυνάμεις, κάτι το οποίο για την ώρα μοιάζει δύσκολο να γίνει πραγματικότητα.

Γι’ αυτό το λόγο στη ΝΔ τονίζουν ότι η μόνη καθαρή πρόταση είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδυναμία αμέσως μετά την πρώτη κάλπη. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη κόντρα που επικρατεί στη Αριστερά λέγοντας: «εμείς μιλάμε για το μέλλον και αφήνουμε τους άλλους να ασχολούνται με το παρελθόν και την Ελλάδα του 1981».

Μεγάλη φθορά στη ΝΔ βλέπει η Κουμουνδούρου

Από την πλευρά του και ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του πρωθυπουργού με αφορμή ποιος κοιτάζει στο μέλλον και ποιος στο παρελθόν. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλά για το μέλλον, αλλά επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον φόβο πορευόμενος το 2023 με τον φόβο του 2015.

Την ίδια ώρα υποστηρίζουν ότι οι εκτιμήσεις που πραγματικά υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι η ΝΔ δεν θα έχει τις επιδόσεις που ήθελε σε αυτές τις εκλογές και αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποεκτιμηθεί. Αναφέρουν ότι φοβούνται ότι θα χάσουν αυτές τις εκλογές και γι’ αυτό το λόγο είναι σε σύγχυση και δεν λένε λόγια που είναι ίδια τη μία ημέρα με την άλλη. Μάλιστα τα στελέχη της Κουμουνδούρου θέτουν ως παράδειγμα τις δηλώσεις περί διαχείρισης της πρώτης εντολής μετά τις εκλογές.

Μάλιστα δηλώνουν δημόσια ότι σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές θα προσπαθήσει την επόμενη ημέρα των εκλογών να κάνει ένα κυβερνητικό σχήμα με πιέσεις εκβιασμούς και αποστασία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραεκλογέςΠΑΣΟΚεκλογές 2023υποκλοπέςΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΝίκος ΑνδρουλάκηςΚυριάκος Μητσοτάκης