Πολιτική|10.05.2023 23:11

Debate Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει χρεοκοπία γιατί δε θα υπάρχουν πλέον οι εξαιρέσεις της ΕΕ»

Newsroom

Για το περιβάλλον και την ενέργεια ρωτήθηκε από τον Παναγιώτη Στάθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του debate των πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Debate Εκλογές 2023: «Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία»

«Τα τελευταία χρόνια είχαμε εξαιρέσεις από τους κανόνες της ΕΕ, γι αυτό και στηρίξαμε την οικονομία και τους πολίτες. Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία, σώσαμε θέσεις εργασίας, προστατέψαμε την κοινωνία από μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας. Από εδώ και στο εξής τα πράγματα αλλάζουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Άρα η ακριβής κοστολόγηση των προγραμμάτων έχουν πολύ μεγάλη αξία. Τα 2 εμβληματικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ (μείωση ΕΦΚ σε καύσιμα, μείωση ΦΠΑ) αξίζουν 4 δισ.ευρώ ετησίως», είπε ο πρωθυπουργός.

Σε δεύτερη ερώτηση απάντησε: «Έγιναν βήματα στο σιδηρόδρομο αλλά υπάρχουν προβλήματα. Στηρίξαμε όμως τα μέσα σταθερής τροχιάς. Κατασκευάζουμε τη γραμμή 4 του μετρό, επεκτείνουμε τη γραμμή 2, παραδίδουμε επιτέλους το μετρό Θεσσαλονίκης μαζί με τα αρχαία».

Κυριάκος Μητσοτάκηςαποτελέσματα εκλογών 2023debateεκλογές 2023ειδήσεις τώραεκλογές