Πολιτική|12.05.2023 06:00

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: Επιχείρηση συσπείρωσης ψηφοφόρων - Πού θα δώσει το βάρος ο Ανδρουλάκης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στο φουλ βάζει τις μηχανές ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την τηλεμαχία, με στόχο στην τελική ευθεία προς τις εκλογές να ανακτήσει μέρος των ψηφοφόρων που βρίσκονται στη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη».

Εκλογές 2023: Πού θα δώσει το βάρος ο Ανδρουλάκης με στόχο τη συσπείρωση

Η συσπείρωση που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ δε θεωρούν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι είναι ικανοποιητική, ωστόσο μετά το debate εκτιμούν ότι θα αρχίσουν να κερδίζουν πόντους. Υποκλοπές και συνεργασίες είναι οι δύο… θεματικές στις οποίες θα δώσει το βάρος του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά για το πρώτο ζήτημα από το debate έδειξε τα δόντια του, όταν ξεκαθάρισε ότι «στόχος μου είναι να πάνε στη φυλακή, να αναλάβουν τις ποινικές τους ευθύνες αυτοί που έστησαν το παρακράτος εις βάρος πολλών πολιτών και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας». «Ως ευρωβουλευτής έχω αγωνισθεί για τα εθνικά θέματα, έχω σταθερή στάση για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Το ότι δεν αποτελώ κίνδυνο για τη δημοκρατία της χώρας, το έχει καταλάβει κάθε πολίτης. Αποτελούσα κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό παρακολουθήθηκα κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών», είχε πει λίγο νωρίτερα. 

Βασικός του, δε, στόχος είναι να δείξει ότι δεν πρόκειται να πορευτεί ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη. Το είπε και στην τηλεμαχία το επανέλαβε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης στο ΣΚΑΙ. «Λαμβάνοντας υπόψη τη λαϊκή ετυμηγορία, με την τρίτη εντολή θα προσπαθήσω να έχουμε σταθερότητα και πρόοδο. Με προγραμματικές συγκλίσεις, έχω βάλει κάποιες προγραμματικές κόκκινες γραμμές και δηλώνω και κάτι άλλο: Το πρόσωπο του Πρωθυπουργού και των κύριων Υπουργείων πρέπει να εκφράζουν τις προγραμματικές συγκλίσεις», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Στόχευση στους ευάλωτους

Την ίδια ώρα, έμφαση αναμένεται να δώσει στις διαφορές που έχει το ΠΑΣΟΚ τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Νέα Δημοκρατία. «Δίνει ένα ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Τσίπρας δίνει δύο και τρία, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια με τα μνημόνια, τις σεισάχθειες κλπ. Η Κυβέρνηση έχει το αφήγημα ότι η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά, άρα έχει να δώσει. Η οικονομία δεν πάει καλά. Διότι, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, το χρέος, όχι μόνο παραμένει το μεγαλύτερο της Ευρώπης, αλλά έχει αυξηθεί», τόνισε ο ίδιος. Από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν, άλλωστε, ότι το πρόγραμμα τους έχει σαφή στόχευση προς τα ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, ενώ είναι πλήρως κοστολογημένο και εφαρμόσιμο. Δεν αποτελεί, με άλλα λόγια, ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, όπως τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ. 

ειδήσεις τώραεκλογέςεκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαdebateΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκης