Πολιτική|12.05.2023 09:00

Αλβανία: Συνέλαβαν τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας - Διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών

Newsroom

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Διονύση-Φρέντι Μπελέρης και μάλιστα ακριβώς έξω από το εστιατόριό του την ώρα που εκείνο έκλεινε. Η σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς που φορούσαν πολιτικά.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Tμήμα Χειμάρρας και από εκεί στην Αυλώνα μαζί με έναν συνεργάτη του. Η σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από τις αλβανικές εκλογές.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Κατηγορείται για εξαγορά ψηφοφόρων

Ο κ. Λεωνίδας Παππάς, πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας και υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων μίλησε στο Open και την εκπομπή Ώρας Ελλάδος για το περιστατικό.

«Ο κ. Μπελέρης έχει οικογενειακή επιχείρηση, ένα εστιατόριο και το βράδυ την ώρα που έκλεινε το εστιατόριο και συνομιλούσε με δύο συνεργάτες εμφανίστηκαν αστυνομικοί με πολιτικά και με στολές και τον συνέλαβαν. Τον οδήγησαν στο τμήμα ασφαλείας Χειμάρρας και στη συνέχεια τον μετέφεραν στην Αυλώνα μαζί με έναν συνεργάτη του».

Ο λόγος που συνελήφθη κατά τον κ. Παππά είναι πως τον κατηγορούν πως πήγε να εξαγοράσει ψηφοφόρους.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς έστρεψε τα πυρά του στον Αλβανό πρωθυπουργό λέγοντας πως: «Τα τελευταία 8 χρόνια ο Έντι Ράμα χρησιμοποιεί απίστευτο ποσό χρημάτων για εξαγορά ψήφων για να κατηγορεί τους υπόλοιπους ότι χρηματοδοτούν τους ψηφοφόρους».

«Κάθε φορά όταν έχουμε τοπικές εκλογές το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πρωτεύουσα όπως είναι λογικό, σε κάθε χώρα, και στη Χειμάρρα, ένας από τους μικρότερους δήμους στην Αλβανία», σημειώνει.

Κατά τον ίδιο, ο κ. Μπελέρης προηγείτο στις δημοσκοπήσεις για αυτό ήθελαν να τον απομακρύνουν από την διεκδίκηση της δημαρχείας. 

«Όλοι οι Βορειοηπειρώτες σήμερα είμαστε Χειμαρριώτες. Πέραν το τι θα κάνουν οι διπλωματικές πηγές, οι πολίτες πρέπει να δώσουν μια απάντηση», τονίζει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασύλληψηυπουργείο Εξωτερικώνδιάβημα διαμαρτυρίαςΑλβανία