Πολιτική|12.05.2023 11:58

Αλβανία: Επικοινωνία Δένδια με Ράμα για τη σύλληψη του Διονύση Φρέντι-Μπελέρη, ενημερώθηκε και ο Μητσοτάκης

Newsroom

Επικοινωνία με την αλβανική κυβέρνηση είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μετά τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ενώ νωρίτερα ενημέρωσε για το ζήτημα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς και υποψήφιου δημάρχου.

Επίσης, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση,  πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας για το ζήτημα αυτό.

Όπως κατήγγειλε νωρίτερα στο ethnos.gr και τον Ρωμανό Κοντογιαννίδη ο μοναδικός Έλληνας βουλευτής στην Αλβανία που στηρίζεται από τη μειονοτική οργάνωση «Ομόνοια», Βαγγέλης Ντούλες, ο κ. Μπελέρης εξακολουθεί να βρίσκεται στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Αυλώνας. 

Μάλιστα, κατά τον ίδιο, ο Διονύσης - Φρέντι Μπελέρης δεν έχει ακόμα ενημερωθεί επίσημα για την αιτία της κράτησής του, τα οποία είναι ενδείξεις για εξαγορά ψήφων

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σύλληψηΝίκος ΔένδιαςΑλβανίαΤάκης ΘεοδωρικάκοςΧειμάρραΈντι Ράμα