Πολιτική|12.05.2023 13:08

Εκλογές 2023 - Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη: Αρχιερέας των υποκλοπών ο Μητσοτάκης, γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας

Newsroom

«Μας λένε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, η αισχροκέρδεια όμως είναι ελληνική και έχει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη με εταιρείες με κέρδη πάνω από ένα δισεκατομμύριο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του από την Αλεξανδρούπολη.

Εκλογές 2023 - Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη: Αρχιερέας των υποκλοπών ο Μητσοτάκης

«Αυτές είναι οι επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτή η αδικία δεν μπορεί να συνεχιστεί», συμπλήρωσε εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης ότι «εμείς θα γκρεμίσουμε τις ανισότητες».

 

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Αρχιερέας των υποκλοπών είναι ο πρωθυπουργός. Δεν είχε το σθένος να πει παραιτούμαι. Είναι γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Αν πάρει δεύτερη εντολή, τι μας περιμένει σε αυτόν τον τόπο; Μην του δώσετε λευκή επιταγή. Μας αξίζει να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα με δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Αυτό θα το πετύχουμε μαζί».

«Η εκλογική μάχη θα είναι αμφίρροπη. Η νίκη δεν θα κριθεί από τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων αλλά από εσάς», επισήμανε.

Επίσης, απευθυνόμενος στον κατοίκους του Έβρου, ανέφερε πως « ο κ. Μητσοτάκης δεν σας αγάπησε πολύ, έρχεται μόνο για προπαγάνδα και φωτογραφίες στον φράκτη. Τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα για τους πολίτες στον Έβρο. Μας έχουν συνηθίσει να κάνουν τους εθνικόφρονές όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Όταν ζορίζονται μετατρέπονται από λέοντες σε αμνούς. Αυτό είχε γίνει με το Όρουτς Ρέις και μας έλεγαν ότι το πήρε ο αέρας και ότι ο θόρυβος δεν το αφήνει να κάνει έρευνες. Εμείς δεν κάνουμε τους λέοντες στα εύκολα».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Σήμερα, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι η πάγια εθνική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν αποτελεί πια διεκδίκηση για τη χώρα μας. Τέσσερα χρόνια πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε όλα τα κόμματα στη Βουλή και υπογράψαμε ότι θα τις διεκδικήσουμε, ακόμα και αν είναι 1 ευρώ, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θεωρεί ότι είναι περισσότερο πατριώτες όσοι ψηφίσουν ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑΑλεξανδρούποληαισχροκέρδειαεκλογέςειδήσεις τώραΚυριάκος Μητσοτάκης