Πολιτική|16.05.2023 07:47

Εκλογές 2023 - Οι υποψήφιοι: Ο Χρήστος Αρίδας πιστεύει ότι οι έννοιες «αριστερά» και «δεξιά» μυρίζουν ναφθαλίνη

Newsroom

Λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι υποψήφιοι βουλευτές απαντούν στο ερωτηματολόγιο του ethnos.gr για τις πολιτικές επιρροές τους, τον ελεύθερο χρόνο τους, τα σχέδια και τις επιδιώξεις τους αλλά και τους ήρωες -πραγματικούς ή φανταστικούς- που τους εμπνέουν. Ο Χρήστος Αρίδας είναι ελεύθερος επαγγελματίας και υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

1. Πώς αυτοπροσδιορίζεστε πολιτικά και ποια πιστεύετε ότι είναι η βασική διαφορά δεξιάς – αριστεράς;

Η αριστερά και η δεξιά.. μόνο που τις αναφέρει κανείς μου δημιουργεί μια αίσθηση ναφθαλίνης! Παρωχημένες πλέον  λογικές διχασμού που σε κανέναν δε θα έπρεπε να του επιτρέπεται να εθελοτυφλεί στο γεγονός του κύκλου αίματος που προκάλεσε στο παρελθόν! Το σύγχρονο δίλημμα τοποθετείται στο μπροστά ή στο πίσω! Στη φιλολαϊκή πολιτική ή στη νεοφιλελεύθερη. Στο παρόν και στο μέλλον.

2. Οι μεγαλύτερες πολιτικές επιρροές σας (άλλοι πολιτικοί, συγγραφείς, στοχαστές) και για ποιο λόγο;

Αυθόρμητα και αυτόματα όσον αφορά τους πολιτικούς κατά τη γνώμη μου επαναστάτες οι οποίοι άλλαξαν τα πολιτικά κατεστημένα, που μου σκάνε σαν βόμβες προσωπικοτήτων στο μυαλό είναι σίγουρα ο Τσε, ο Αλιέντε, ο Τσώρτσιλ, ο Ούλωφ Πάλμε, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και σαφέστατα ο Μαχάτμα Γκάντι που αν θέλετε σαν επιστέγασμα για την πρώτη σας ερώτηση είχε πει το μνημειώδες: «Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" είναι ότι θα καταλήξει να κάνει όλον τον κόσμο τυφλό». Πολιτικοί που η περπατησιά τους στη γη άφησαν τα χνάρια τους τεράστια!

3. Τις (λίγες) ελεύθερες ώρες σας κατά την προεκλογική περίοδο, με τι ασχολείστε; Πώς χαλαρώνετε;

Οι ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης είναι δυστυχώς ελάχιστες! Τόσο λίγες που συχνά έχω την πεποίθηση ότι αν ένα χέρι σταματήσει  αρκετούς στο δρόμο και τους φρενάρει από τον ιλιγγιώδη ρυθμό της καθημερινότητας, τους  ρωτήσει γιατί τρέχουν τόσο, ίσως και να μην ξέρουν να απαντήσουν! Συμπερασματικά, νιώθω ενοχή το ότι οι ώρες αυτές δεν είναι περισσότερες όπως και θα έπρεπε να είναι σε αυτό το ύψιστο δώρο που λέγεται ζωή! Όταν το καταφέρνω, σίγουρα οι άνθρωποι που αγαπώ, τα βιβλία μου, το θέατρο και οι χαλαρωτικές έξοδοι αποτελούν μια σημαντική διέξοδο στον απαιτητικό λαβύρινθο της επιβίωσης!

4. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια ενός «πολιτικού λάθους»; Σε ό,τι αφορά το κόμμα σας, ποιο θα λέγατε ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει;

Λάθη δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε ακόμα! Έχω την αίσθηση και την ελπίδα πάντως ότι με την είσοδο μας στο Ελληνικό κοινοβούλιο θα υποπέσουμε στα όσα το δυνατόν λιγότερα. Γιατί σίγουρα θα γίνουν, ως γνωστόν ουδείς αλάθητος εκτός του Θεού!

5. Ποιον πολιτικό άλλου κόμματος εκτιμάτε και γιατί;

Τον Κυριάκο Πιερρακάκη  και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Είμαι βέβαιος ότι αδικώ πολλούς άλλους.

6. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αν εκλεγείτε;

Θα πάω μια μακρινή βόλτα την κόρη μου και αργότερα θα θέσω όλες μου τις δυνάμεις στον σκοπό μου! Άμεσα. Να ανακουφίσω με όποιον τρόπο θα μου δοθεί η ευκαιρία τους συμπολίτες μου! Σύστημα υγείας. Οικονομία. Πρόνοια. Εξυγίανση του αθλητισμού. Να μου δοθεί η τιμητική διάκριση να πει ο κόσμος ο Αρίδας προσπάθησε , πάλεψε!

7. Γιατί πιστεύετε ότι η πλειοψηφία των πολιτών απαξιώνει την πολιτική; Τι έχει πάει λάθος;

Ήταν φυσική και επόμενη η απαξία! Τόσο φυσικό πραγματικά φαινόμενο που θα το παρομοίαζα με το ότι ο ήλιος ανατέλλει! Ο λόγος προφανής και ακλόνητος. Η μονομανία και το προσωπικό συμφέρον που κατακλύζει τους σύγχρονους πολιτικούς! Παρατηρώ μια πραγματικά εμμονή για τις θέσεις και τις καρέκλες πού έχουν σαν στόχο την προσωπική ανέλιξη, την ιδιοτέλεια και  παγίωση των ίδιων αλλά και του στενού τους περιβάλλοντος στην πολιτική ελίτ.  Αδιαφορώντας τελικά για τους πολίτες, πράττοντας  μόνο τα δέοντα προς τους πελάτες - ψηφοφόρους διατηρώντας έτσι τη μεγαλύτερη παθογένεια του ελληνικού κράτους! Συνεπώς, θεωρώ ότι η απαξίωση ωχριά σαν όρος για αυτό που πραγματικά συμβαίνει και ταλανίζει τους πολλούς!

8. Με ποιον φανταστικό χαρακτήρα βιβλίου, ταινίας ή κόμικ ταυτίζεστε;

Το πεδίο μου, το ψώνιο μου... οι σούπερ ήρωες! Αμέτρητοι! Θα πω όμως τον Batman γιατί τόλμησε να μπει στο πάνθεον των μεγάλων χωρίς ουσιαστική υπερδύναμη! Διέθετε όμως πείσμα, ορμή, μέταλλο, αίσθημα ευθύνης και λυσσώδη διάθεση για δικαιοσύνη !

9. Αν η ζωή σας γινόταν ταινία ποιος/α ηθοποιός θα σας υποδυόταν και γιατί;

Δύσκολη ερώτηση κι ας φαίνεται απλή. Θα μου επιτρέψετε να πω δύο: Τον Christian Bale και τον Keanu Reeves.

10. Μοιραστείτε με το ethnos.gr (χωρίς να κλέβετε) την τελευταία φωτογραφία που τραβήξατε στο κινητό σας.

Είχα αποθηκεύσει αυτό:

εκλογέςΠλεύση ΕλευθερίαςΕκλογές Q+Aειδήσεις τώραυποψήφιοιεκλογές 2023