Φορτσάκης: «Ούτε ο Τσίπρας δεν ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές»
Newsroom«Παρά τις δηλώσεις του (Αλέξη Τσίπρα) ότι θα εξαντληθεί η τετραετία, νομίζω ότι ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει σήμερα την ακριβή ημερομηνία των εκλογών» υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης ερωτηθείς για τον χρόνο των εθνικών εκλογών.
Ο κ. Φορτσάκης συμπληρώνει ακόμα ότι «ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι η επερχόμενη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτη και ενδιαφέρεται, κατά προτεραιότητα, να εμποδίσει τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση ώστε να επαναληφθούν οι εκλογές με απλή αναλογική».
Σχολιάζοντας τον προσκλητήριο του κ. Τσίπρα για κόκκινη και πράσινη συμμαχία, ο Θεόδωρος Φορτσάκης εκτιμά ότι «το μόνο που έχει καταφέρει ο πρωθυπουργός είναι να προσεταιριστεί μεμονωμένα πρόσωπα χωρίς πολιτική απήχηση, ασύνδετα μεταξύ τους, αλλά και με την ιδεολογικοπολιτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ».
Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Φορτσάκης δηλώνει ότι «η έκδοση του 10ετους ομολόγου με επιτόκιο 3,9% αποτελεί προφανώς θετικό βήμα για την οικονομία» ωστόσο σημειώνει πως «οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί είναι απολύτως αδικαιολόγητοι».
Τέλος, αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο κ. Φορτσάκης υποστηρίζει ότι «το ευρωπαϊκό όραμα κλονίζεται από την άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού» και προσθέτει: «Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει σε ποιο βαθμό αυτό θα αποτυπωθεί στις ευρωεκλογές».
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
- Στη Ρόδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξήγγειλε νέο Νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου
- Τραγωδία στο Ηράκλειο: Κατέληξε 18 μηνών κοριτσάκι στο ΠΑΓΝΗ – Συνελήφθη ο παππούς του
- Τι σημαίνει το Pride σήμερα για τη Gen Z;
- Εργατικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: 56χρονη συνεθλίβη σε βιομηχανικό πλυντήριο